AUDIO Traian Băsescu s-a înscris în PMP: Voi rămâne un politician extrem de incomod

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a anunţat că s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară.

Adăugat: 9 Octombrie 2015
Ultima actualizare:9 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva- fostul preşedinte al României, Traian Băsescu
trimite pe mail

Traian Băsescu a explicat,  azi, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia de a se înscrie în PMP, în principal pentru răspunde "discreditării" la care este supus din data de 22 decembrie 2014.

Acesta a spus că "viaţa îl obligă" să facă acest lucru, explicând că cel mai important motiv pentru care a luat decizia de reintra în viaţa politică este campania "furibundă" declanşată împotriva sa, imediat după încetarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al României.

Traian Băsescu a afirmat că toate realizările sale în timpul celor 10 ani cât a ocupat funcţia de preşedinte al României au fost supuse unui val de denigrare venit atât din partea unor trusturi mass-media, dar şi din partea unor "instituţii ale statului pe care l-am consolidat în timpul mandatelor", şi care acum lucrează pentru discreditarea sa.

"De aceea, singura soluţie pe care o am este să revin în viaţa politică, să-mi apăr şi cele două mandate, şi să mă apăr pe mine în faţa valului de denigrare", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că trebuia să adauge viziunii sale şi "respectul insitutuţiilor pentru drepturile omului", adăugând că trebuie dezvoltată responsabilitatea pentru drepturile omului.

El a promis că "apărarea drepturilor omului va fi un obiectiv al său" .

Traian Băsescu a mai spus că "propriile sale păţanii" l-au determinat să se înscrie în partid şi a subliniat că va rămâne un "politician extrem de incomod" şi că niciodată cineva "nu o să-i închidă gura".

"Am avut dreptate atunci când am spus că nu am înfrânt sistemul, ci doar l-am îngenuncheat. Imediat ce am plecat s-a ridicat din nou în picioare şi sistemul trebuie să înţeleagă că democraţia nu e facultativă , că oamenii nu pot să fie hârţuiţi pentru că aşa cum vrea un şef de instituţie", a mai declarat Traian Băsescu.

AUDIO declaraţia integrală a lui Traian BăsescuAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza