AUDIO Traian Băsescu: Disponibilizările la Ministerul de Interne vor continua

Preşedintele a anunţat după şedinţa CSAT că disponibilizările la Interne vor continua, adăugând că cele care s-au făcut până acum nu au afectat capacitatea operativă a ministerului.

Adăugat: 15 Decembrie 2011
Ultima actualizare:16 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei CSAT că a promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind scutul antirachetă.

Traian Băsescu a afirmat că 2.348 de militari se vor afla anul viitor în teatrele de operaţii.

"Astăzi s-a aprobat planul de forţe pentru misiuni în străinătate, forţe ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale MAI. Misiunile vor fi îndeplinite din punctul de vedere al MApN de un număr de 2.348 de militari aflaţi simultan în teatrele de operaţii. Deci, avem o diminuare cu 177 de militari comparativ cu anul care se încheie. Se menţine, însă, participarea în Afganistan cu 1.940 de militari", a afirmat şeful statului.

Şeful statului a declarat că i-a cerut ministrului de interne, Traian  Igaş, să ia măsuri de corectă calibrare a promoţiei care va intra în 2012 la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi în alte şcoli ale MAI.

"Ce am observat şi nu se justifică a mai continua, promoţii mari din şcolile de subofiţeri şi de la Academia "Alexandru Ioan Cuza" care nu pot fi angajate. De aceea am cerut ministrului de interne să ia măsuri de corectă calibrare a promoţiei care va intra în 2012 atât în Academia "Alexandru Ioan Cuza", cât şi în alte şcoli ale MAI. Până la urmă, nu înţeleg de ce se scot absolvenţi pe bandă rulantă, care sunt şi absolvenţi de drept în acelaşi timp, iar MAI nu are posturi să-i angajeze, de aceea promoţia anului 2102 trebuie corect calibrată", a afirmat Băsescu.

Cât priveşte restructurarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, şeful statului a precizat că disponibilizările la această instituţie vor continua, adăugând că cele care s-au făcut până acum nu au afectat capacitatea operativă a ministerului.

"Au fost disponibilizaţi 9.330 de angajaţi în urma selecţiei făcute de Ministerul de Interne şi acest proces va continua. Toate elementele care au fost prezentate arată că nu a fost diminuată cu nimic capacitatea operativă a Ministerului de Interne", a completat Băsescu.

De asemenea, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis prelungirea cu un an a acordului cu SUA privind utilizarea infrastructurilor româneşti pentru transportul de resurse materiale şi umane dinspre şi către Afganistan.

"Şedinţa CSAT de astăzi a aprobat prelungirea cu un an a acordului cu SUA privind utilizarea infrastructurilor româneşti pentru transportul de resurse materiale şi umane dinspre şi către Afganistan. Aici discutăm despre Portul Constanţa, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Aeroportul Otopeni", a spus BăsescuAutor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
15 Decembrie 2011
Ultima actualizare:
16 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza