AUDIO Situaţia restricţiilor pe piaţa muncii din Spania, incertă

Prezent miercuri la Bruxelles, ministrul român al muncii a declarat că până în acest moment, Spania şi-a anunţat doar intenţia de a introduce restricţii pentru forţa de muncă din România.

Adăugat: 20 Iulie 2011
Ultima actualizare:20 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sebastian Lăzăroiu a afirmat după după întâlnirea cu comisarul european pentru forţa de muncă, Lazlo Andor, că încă nu este clar despre ce fel de restricţii este vorba, pentru ce sectoare, pe ce perioadă şi nici dacă se vor aplica în exclusivitate românilor.

 

 

Ministrul muncii a mai spus că Spania nu a notificat Comisia Europeană, iar în cazul în care o va face va trebui să justifice cu argumente solide reintroducerea restricţiilor după ce piaţa a fost liberalizată, o situaţie inedită în istoria Uniunii Europene.

 

 

„Noi nu vrem să se creeze un precedent deşi înţelegem criza prin care trece Spania, pentru că şi noi am trecut printr-o criză şi iată că noi am ieşit la liman, ei abia încep. Deci, trebuie să fim înţelegători din punctul ăsta de vedere, dar trebuie să înţelegem şi că Europa nu poate rămâne unită decât dacă-şi respectă toate prncipiile şi valorile pe baza cărora ea s-a creat şi unul dintre ele e circulaţia liberă a forţei de muncă", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

 

 

Ministrul muncii va merge săptămâna viitoare la Madrid pentru o întâlnire cu omologul său spaniol, intenţia României fiind de a rezolva acestă problemă bilaterală.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
20 Iulie 2011
Ultima actualizare:
20 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza