AUDIO Sistemul antirachetă de la Deveselu are un rol strict defensiv

Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat în această dimineaţă, că scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva niciunui stat, subliniind că acesta are un rol strict defensiv.

Adăugat: 12 Mai 2016
Ultima actualizare:12 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi preşedintele Klaus Iohannis
trimite pe mail

La conferinţa comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, de la Palatul Cotroceni, preşedintele României a mai spus că sistemul antirachetă de la Deveselu "face Romania si Europa mai sigure".

"O spun încă o dată cât se poate de clar: Aegis Ashore nu este îndreptat împotriva niciunui stat, având rol strict defensiv", a declarat preşedintele Iohannis la conferinţa comună cu secretarul general al NATO.

Şeful statului a mai spus că participarea secretarului general al NATO la ceremonia care va avea loc la Deveselu, marchează aprofundarea cooperării în ceea ce priveşte Parteneriatul strategic şi că NATO se poate baza pe România.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis

La rândul său, secretarul geberal al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că: Romania este un aliat de incredere, iar NATO s-a angajat solemn fata de securitatea Romaniei, acum si in viitor.

AUDIO Declaraţia secretarului general al NATO

 De menţionat că Administraţia Prezidenţială va fi reprezentată la evenimentul de la Deveselu de consilierii prezidenţiali Bogdan Aurescu, Dan Mihalache şi Ion Oprişor.

La inaugurarea scutului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu va participa şi premierul Dacian Cioloş

AUDIO Declaraţiile integrale şi întrebările jurnaliştilor pe prima pagină, în playerul AUDIOAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza