AUDIO Senatorii au votat "DA" pentru Vâlcov, "NU" pentru Şova

Senatul a încuviinţat cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov. Cererea similară formulată în cazul lui Dan Şova nu a fost aprobată de plenul Senatului.

Adăugat: 25 Martie 2015
Ultima actualizare:25 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 13.30 Cererea DNA privind incuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu trece de Senat, fiind întrunite 79 de voturi "pentru", 67 "împotrivă", 5 abţineri, pentru aprobare trebuind 85 de voturi favorabile.

Pe de altă parte, senatorii au încuviinţat solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov, cu  97 de voturi "pentru", 48  "împotrivă" şi 5 anulate.

Votul a fost secret cu bile.

UPDATE ora 13.00. Plenul Senatului a încheiat cu puţin timp în urmă votarea în privinţa cerererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a social-democraţilor Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Rezultatul este aşteptat în scurt timp.

Cei doi parlamentari au vorbit astăzi în plen, având cereri diferite la adresa colegilor lor.

AUDIO Declaraţiile integrale ale celor doi senatori

Dan Şova, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

AUDIO Pledoaria lui Dan Şova în faţa plenului Senatului

Amintim că vineri, 13 martie, procurorii DNA au transmis procurorului general al Parchetului Instanţei Supreme, cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Din actele de urmărire penală a rezultat că în perioada 2007-2009, suspectul Șova Dan-Coman a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET pe de o parte și SCA „Șova și Asociații” pe de altă parte, menţionează comunicatul DNA.

De asemenea, a rezultat faptul că suspectul Șova Dan-Coman în calitate de „avocat coordonator” mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale.

Darius Vâlcov, o nouă solicitare a DNA

AUDIO Senatorul Darius Vâlcov a solicitat plenului încuviinţarea cererii DNA

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că între 2010 şi 2013, când era primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a primit aproximativ două milioane de euro prin intermediul mai multor companii pentru a sprijini o anumită firmă să câştige mai multe licitaţii de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.

Potrivit procurorilor, sumele reprezentau 20% din valoarea lucrărilor, iar pentru a ascunde provenienţa şi destinaţia reală a banilor, mai multe persoane care sunt şi ele cercetate au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive.

De menţionat că Darius Vâlcov este vizat de o nouă solicitare a DNA, care a ajuns marţi la Senat.

Procurorii susţin că acesta ar fi efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile deţinute, repectiv, primar, senator şi ministru de finanţe.

DNA precizează că a găsit bani, aur şi tablouri care i-ar aparţine fostului ministru de finanţe şi care ar fi bunuri obţinute din infracţiuni.

Dosarul asupra căruia se vor pronunţa miercuri senatorii este însă cel în care Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă săvârşit în perioada când era primar al municipiului Slatina.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Sănuţă
Adăugat:
25 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza