AUDIO Relu Fenechiu avertizează că cei care abuzează de licitaţii "vor răspunde penal"

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu a declarat că potrivit regulilor UE, nu se poate impune unor persoane sau companii să nu participe la licitaţii, dar că cei care abuzează de aceste reguli vor răspunde penal.

Adăugat: 24 Septembrie 2012
Ultima actualizare:24 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Relu Fenechiu a afirmat, luni, că guvernul nu poate impune anumitor "persoane sau companii să nu participe la licitaţie", referindu-se la cumpărarea pachetului majoritar de 54,8% din acţiunile Oltchim de către liderul PP-DD, Dan Diaconescu.

El a arătat că ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, a făcut o prezentare detaliată asupra situaţiei de la Oltchim în Biroul Politic Central al PNL.
    

"Ne-a prezentat situaţia şi sunt convins că asta este situaţia reală. Suntem în UE. Orice ofertant are aceleaşi drepturi, în condiţiile în care îndeplineşte condiţiile într-un caiet de sarcini nu putem să le impunem anumitor persoane sau companii să nu participe la licitaţie. Astea sunt regulile UE pe care trebuie să le respectăm. Cei care abuzează de aceste reguli, în schimb, vor răspunde penal", a subliniat Fenechiu.
    
Liberalul a precizat că la şedinţa conducerii PNL nu au fost aduse critici la adresa ministrului Chiţoiu.
    

"Nu cred că putem vorbi de reproşuri la adresa ministrului, eventualele reproşuri sunt la adresa unui personaj, care după părerea mea nu a venit cu o intenţie serioasă la Oltchim şi declaraţia mea a fost că dacă mă înşel îmi voi cere scuze de la acel personaj", a spus Fenechiu.

Liberalul a mai arătat că la şedinţa BPC s-a discutat şi despre strategia de guvernare pentru perioada 2012-2016 şi organizarea alegerilor parlamentare

Premierul Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.
    
Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.
   Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
24 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza