AUDIO Regionalizarea, "un balon de praf" aruncat în ochii cetăţenilor

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice, acuză Uniunea Social Liberală că lansează teme false de discuţii privind problematica regionalizării.

Adăugat: 28 Martie 2013
Ultima actualizare:28 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat joi, la Iaşi, că regionalizarea reprezintă "un balon de aer", "un nor de praf" cu care actuala alianţă de guvernare acoperă "dezastrul" în care se află România.

Potrivit fostului premier, împărţirea pe regiuni trebuie să aibă la bază studii de impact şi o atentă analiză care să evite deciziile pripite ale căror efecte pot fi de nebănuit, toxice la adresa statului român.


El a mai subliniat că regionalizarea nu trebuie realizată în baza preferinţelor baronilor locali care de teama de a nu-şi pierde "baronatele" îl "trag tot mai des de urechi" pe premierul Victor Ponta.  
    
"Cum mai poţi fi baron local când îţi pierzi baronatul? PSD-ul e condus de baronii locali, nu de domnul Ponta, el e bunica în vitrină, stă, i se dă iluzia ca are autoritate şi e prim-ministru, iar lui îi este foarte bine. (...) Dacă observaţi, baronii locali îl trag tot mai des de urechi. Partidul baronilor locali niciodată nu va accepta cu dragă inimă să purceadă la regionalizare de teama pierderii privilegiilor, a surselor de finanţare ilicită, a sursei de autoritate locală. Acolo sunt duşmanii regionalizării", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Ştefan Daraban
Adăugat:
28 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza