AUDIO Raed Arafat, numit secretar de stat la Ministerul de Interne

Raed Arafat va coordona Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Urgenţă şi va asigura coordonarea operativă a ambulanţelor şi a unităţilor de primiri urgenţe.

Adăugat: 30 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta şi secretarul de stat MAI, Raed Arafat
trimite pe mail

Raed Arafat a fost numit în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne.

El a părăsit funcţia similară din Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat va conduce Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, care va funcţiona la Ministerul de Interne.

Acesta va asigura coordonarea Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Urgenţă şi coordonarea operativă a ambulanţelor şi a unităţilor de primiri urgenţe.

Raed Arafat a spus că a acceptat această funcţie pentru că este o oportunitate ca întregul sistem de urgenţă să fie mai eficient, prin integrarea structurilor care asigură intervenţia şi rezolvarea problemelor de urgenţă.

"Este o oportunitate pentru care nu puteam şi nu aveam voie să spun 'nu'. Nu teama de responsabilitate trebuie să ne facă să decidem dacă facem ceva sau nu, responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar oportunitatea este şi mai mare şi cred că împreună cu colegii cu care o să colaborez, şi care sunt colegi profesionişti, o să ajungem să mai facem câţiva paşi înainte în crearea unui model, consecvent, care să trăiască şi să fie în folosul populaţiei", a spus Arafat.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la învestirea în funcţia de secretar de stat în MAI a doctorului Raed Arafat, că soluţia de a alege ministerul de Interne care să aibă în structură Departamentul pentru situaţii de urgenţă a fost una clară încă de la început pentru că este singura instituţie unde sunt forţele necesare pentru a desfăşura astfel de misiuni.

"Când am discutat cu domnul vicepremier Oprea, cu domnul doctor Arafat unde să se afle acest Departament de intervenţii pentru situaţii de urgenţă, soluţia a fost foarte clară: la MAI, pentru că aici, când avem nevoie de sprijin în zece minute, sunăm la Poliţie, la IGPR, la circulaţie, la jandarmi, aici este singura instituţie unde avem şi forţele necesare şi cultura ierarhică necesară, adică aici ordinele sunt ordine şi se respectă, şi avem şi profesionalism", a precizat Victor Ponta.

Eficienţa serviciilor de salvare a fost pusă recent sub semnul întrebării, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, când doi oameni şi-au pierdut viaţa

AUDIO Premierul Victor Ponta şi secretarul de stat, Raed ArafatAutor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza