AUDIO PSD își menține decizia de a boicota alegerile locale

PSD consideră că actualul guvern nu are de ce să devină "instrumentul PNL" şi să încerce să modifice o lege electorală, în condiţiile în care deja s-a stabilit calendarul alegerilor.

Adăugat: 28 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, conferință de presă la Sinaia. Sursa: Facebook
trimite pe mail

PSD își menține decizia de a nu participa la alegerile locale, dacă se modifică Legea alegerilor la presiunea PNL.

"Decizia noastră este foarte clară. În cazul în care, printr-un mijloc sau prin mijloace abuzive şi nedemocratice s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. A fost o comisie de cod electoral. Prin consens s-au convenit modificările atât pentru legea alegerilor parlamentare, cât şi pentru legea alegerilor locale cu mai mult de un an înainte de data alegerilor", a spus liderul PSD, Liviu Dragnea , după întâlnirea Comitetului Executiv al PSD cu grupurile parlamentare, de la Sinaia.

Dragnea susține că actualul guvern nu are de ce să devină "instrumentul PNL" şi să încerce să modifice o lege electorală, în condiţiile în care deja s-a stabilit calendarul alegerilor.

"Nu acceptăm, după ce s-a instituit deja o regulă în România, după ce preşedintele României în parlament a criticat, pe bună dreptate, instabilitatea legislativă şi sutele şi miile de modificări la miile de legi, după ce CCR a adoptat o decizie prin care s-a spus negru pe alb că nu se mai acceptă sau nu sunt permise modificări la legile electorale cu mai devreme de un an înainte de data alegerilor, considerăm că actualul guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL şi să încerce să modifice o lege electorală, în condiţiile în care deja la această dată au adoptat, prin hotărâri de guvern, calendarul alegerilor", a adăugat Dragnea.

AUDIO Declarații Liviu Dragnea

Precedent periculos

Liderul PSD este de părere că, prin modificarea Legii electorale se poate crea un precedent periculos.

"Practic, în martie încep acţiunile pregătitoare şi procedurale pentru pregătirea alegerilor locale. Nu suntem de acord să mai creăm un astfel de precedent. Înseamnă că în toamnă ne putem trezi prin septembrie, octombrie că PNL vine şi vrea să modifice prin guvern, apolitic, şi legea alegerilor parlamentare şi din acest motiv decizia noastră poate fi considerată dură, dar este singura pe care am luat-o", a mai declarat Liviu Dragnea.

Social democrații  nu refuză întâlnirea cu premierul

Liderul PSD a spus că va merge la discuțiile cu premierul pe tema legilor electorale, pentru că vrea să transmită direct premierului punctul de vedere al social democraților.

"Bineînţeles, bineînţeles că vom merge, pentru că vreau să spun şi direct, nu numai prin intermediul presei aceste lucruri şi să le argumentez", a declarat liderul PSD.

Strategia pentru alegeri: colaborare cu UNPR și ALDE

Social democrații intenționează să colaboreze cu UNPR și ALDE pentru a-și maximiza șansele de câștig la alegerie locale din acest an.

"Am decis azi că vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţiilor PSD şi respectiv UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiţiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord şi colegilor din ALDE (...). Nu vom face alianţe electorale cu o altă formaţiune politică. (...) Nu facem nici cu PNL-ul, nici cu PMP-ul, nu facem alianţe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înţeleg la nivel local", a mai declarat Dragnea la Sinaia.Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza