AUDIO Primarii PDL dau Guvernul în judecată

Primarii cărora le vor fi retraşi banii alocaţi de fostul guvern Ungureanu vor da Guvernul Ponta în judecată.

Adăugat: 14 Mai 2012
Ultima actualizare:14 Mai 2012

Politica Romaneasca
Foto: Emil Boc, preşedintele PDL
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că primarii democrat-liberali vor acţiona în judecată Guvernul bazându-se pe încălcarea principiului autonomiei locale.

Este vorba despre primarii PDL care au primit fonduri de la Guvernul Ungureanu în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 15/2012 şi sunt acum obligaţi de Guvernul Ponta să îi returneze.

PDL îi va ajuta pe edili să dea Guvernul Ponta în judecată punându-le la dispoziţie un model-cadru de acţiune în judecată.

"Este un argument foarte simplu pentru este încălcat textul Constituţiei care consacră şi garantează autonomia locală. Din moment ce s-a făcut rectificare de buget local prin hotărâre de Consiliu Local, din acel moment banii nu mai pot fi retraşi din conturile primăriilor. De aceea în instanţă primarii vor avea câştig de cauză pentru că autonomia locală presupune că odată ce bugetul este făcut de către autoritatea locală autoritatea centrală nu poate să ia banii din bugetul local. Îi vom ajuta pe primari cu un model cadru de acţiune în judecată", a declarat Emil Boc.
    
El a adăugat că în cadrul judecării în instanţă "vom invoca şi excepţia de neconstituţionalitate a acelui text din ordonanţă care înfrânge principiul autonomiei locale".
    
"Cu alte cuvinte, după ce Primăria şi-a adoptat bugetul, Guvernul nu mai poate interveni cu bocancii şi să ia banii de acolo", a adăugat liderul democrat-liberalilor.

Victor Ponta: Primarii să nu se ia după Blaga şi Oltean

    
Primul ministru Victor Ponta i-a sfătuit luni pe primari "să nu se ia" după democrat-liberalii Vasile Blaga şi Ioan Oltean şi să acţioneze în instanţă Guvernul pentru decizia de a le lua înapoi fondurile.
    
"Am urmărit declaraţiile de campanie electorală ale celor de la PDL. Este dreptul lor, domnul Blaga, domnul Oltean să îşi sprijine colegii, dar vreau să transmit un avertisment foarte clar către acei primari cărora le-am luat banii înapoi pe baza unei ordonanţe de urgenţă. Ei să nu se ia după Blaga şi Oltean, ştiu foarte bine că ordonanţa de urgenţă înseamnă lege şi că nu vor câştiga niciun proces împotriva Guvernului", a spus Ponta.
    
El a precizat că în cazul în care primarii PDL vor acţiona în instanţă Executivul, le va imputa acestora banii pentru cheltuielile de judecată şi le va tăia din bugete.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza