AUDIO Premierul Ponta după audiere: Am spus adevărul şi numai adevărul

Victor Ponta a fost audiat în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în calitate de martor, în dosarul în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane.

Adăugat: 11 Martie 2015
Ultima actualizare:11 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

UPDATE 1 La ieşirea de la audiere, liderul PSD a afirmat că în faţa Instanţei Supreme a spus "adevărul şi numai adevărul".

"Am spus adevărul şi numai adevărul despre faptul că deciziile politice privind suspendarea preşedintelui Băsescu, referendumul sunt decizii politice şi, sigur, dacă am făcut bine oamenii ne votează, dacă am făcut rău votează pe alţii, dar că nu a existat niciodată, în nici un fel şi în nici o formă nici un fel de încălcare a legii", a spus Ponta.

Premierul a dat asigurări că "nu a existat niciodată şi sub nicio formă" vreo încălcare a legii şi a accentuat deea că "într-o ţară democratică nu eşti sancţionat penal pentru faptul că iei decizii politice, dimpotrivă, eşti sancţionat sau eşti apreciat de către alegători".

Victor Ponta a mai afirmat că "organizarea consultării populare din anul 2012 pentru demiterea preşedintelui a fost o decizie politică şi corectă".

Premierul a mulţumit instanţei pentru că i s-a permis să depună mărturie, subliniind că dacă procurorii i-ar fi permis să depună mărturie acest caz nu ar fi existat.

AUDIO Declaraţia integrală a premierului Victor Ponta

Şi ministrul Mircea Duşa a fost audiat astăzi, tot ca martor , în acelaşi dosar , în care Liviu Dragnea a fost deja trimis în judecată , alături de alte 74 de persoane sub acuzaţia de folosire a influenţei sau a funcţiei de conducere dintr-un partid, cu scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

UPDATE Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, şi miniştrii Mircea Duşa şi Liviu Dragnea se află , de la ora 9.00, la Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru a fi audiaţi în aşa-numitul dosar al Referendumului .

Spre deosebire de primii doi care au calitatea de martori , Liviu Dragnea a fost trimis deja în judecată în această cauză , alături de alte 74 de persoane sub acuzaţia de folosire a influenţei sau a funcţiei de conducere dintr-un partid , cu scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit redactorului RRA, Diana Surdu , audierile de astăzi vin la câteva zile după ce judecătorii Curţii Supreme i-au audiat pe mai mulţi coordonatori judeţeni ai PSD , implicaţi în campania pentru referendumul din 2012

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, va fi audiat astăzi în dosarul "Referendumului", după ce judecătorii instanţei supreme au dispus ca la acest termen să fie citaţi toţi martorii propuşi de avocaţii inculpaţilor.

Magistraţii instanţei supreme au audiat săptămâna trecută mai mulţi coordonatori judeţeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012, între aceştia fiind şi fostul ministru al energiei, Constantin Niţă şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

La finalul audierilor, judecătorii au stabilit ca la termenul de astăzi să fie citaţi toţi martorii propuşi de avocaţii inculpaţilor care nu au dat declaraţii până în prezent.

Între martorii propuşi spre audiere este şi premierul Victor Ponta.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraude la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Potrivit anchetatorilor, vicepremierul Liviu Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de cei 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt, acuzaţii respinse de fostul secretar al PSD din 2012.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
11 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza