AUDIO Premierul Boc huiduit pe centura Capitalei

Aflat în vizită pentru a inspecta stadiul lucrărilor la centura Capitalei, premierul Emil Boc a fost huiduit joi , de un grup de protestatari.

Adăugat: 15 Iulie 2010
Ultima actualizare:16 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceştia l-au acuzat pe şeful Executivului pentru tăierile operate asupra salariilor bugetarilor şi pentru creşterea taxelor.


Protestatarii i-au cerut demisia, spunându-i că sunt luaţi de "proşti şi cobai" prin tăierea salariilor şi că de când a preluat mandatul de prim-ministru, nu au văzut nimic bun realizat.
    

"Ne luaţi de proşti, de cobai. Noi, dacă nu ne simţim capabili, ne dăm la o parte", i-au spus protestatarii premierului.    


Persoanele care l-au huiduit pe Boc, au spus că sunt poliţişti comunitari din sectorul 1 şi funcţionari concediaţi din primăriile sectoarelor 1 şi 2.


Aceştia i-au reproşat premierului că a tăiat salariile, a impus taxe şi nu a creat condiţii pentru înfiinţarea locurilor de muncă.


    Boc:  "Oamenii erau trimişi de Chiliman "


Premierul Boc a acuzat că protestul organizat în timpul vizitei sale pe centura de nord a Capitalei de către poliţişti comunitari din sectorul 1 a fost premeditat de primarul liberal Andrei Chiliman, care a permis ca în poliţie să se angajeze prea multe persoane, aflate acum în fază de concediere.


"Este evident că a fost premeditat, erau trimişi de Chiliman oameni de la sectorul 1 din Poliţia Comunitară, pentru că primarul a angajat fără răspundere 1.800 de oameni în poliţie şi nu aveau loc decât pentru 800. Să meargă să-i ceară socoteală lui Chiliman", a conchis Boc.


Boc a încercat să oprească huiduielile strigându-le "măi fraţilor, măi oameni buni, hai să stăm de vorbă", dar le-a spus în acelaşi timp că nu va opri procesul de reformă şi că toţi trebuie să muncească dacă vor bani.

    
"Măi băieţi, să ştiţi că dacă v-a pus primarul Chiliman să strigaţi aici, pe mine nu mă speraţi, soluţia e munca. Trebuie să producem ca să mâncăm, asta-i viaţa, degeaba vreţi privilegii şi pensii de lux. La muncă, băi, asta-i soluţia, la muncă, eu am muncit la coasă, am făcut o facultate, nu am stat să fluier. Uite, văd că aveţi muşchi, la muncă, nu la fluierat", le-a spus Boc oamenilor.
    

El a vrut să plece, dar oamenii l-au oprit strigându-i că nu au terminat ce aveau de spus.
    

"Ne spuneţi să mergem la muncă, dar unde, că ne-au dat afară ? Chiar aşa tâmpiţi ne credeţi ? De când sunteţi prim-ministru, nu am văzut un lucru bun făcut. O să plecăm să muncim în străinătate", au spus protestatarii.
    

Boc a replicat oferind exemple de proiecte de infrastructură rutieră finalizate de Guvern, dar oamenii i-au răspuns că poate investiţiile au fost încheiate de unii miniştri, nu de el, ca premier.
    

La acest moment a intervenit în discuţie şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a spus că dacă premierul nu îi asigura fonduri pentru lucrări, el s-ar fi uitat "la stele".
    

După aceste replici, premierul s-a întors, a mai mers circa 150 metri pe centură, după care s-a urcat în maşină, spunând că aceste proteste îl determină să continue procesul de reformare a statului.
    
 Autor:
Gabriel Benescu
Adăugat:
15 Iulie 2010
Ultima actualizare:
16 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza