AUDIO PNL va vota împotriva proiectului Roşia Montană

Poziţia politică a PNL, a parlamentarilor liberali, este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.

Adăugat: 9 Septembrie 2013
Ultima actualizare:9 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii PNL vor vota pentru respingerea proiectului Roşia Montană, a anunţat luni preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

"Punctul meu de vedere, exprimat în cursul dimineţii, a fost luat şi el în calcul. După o dezbatere nu foarte aplicată, am procedat la vot cu toţi parlamentarii, un vot copleşitor. Poziţia asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva acestui proiect de lege. Nu eu sau PNL am fost împotriva unei comisii comune. Proiectul trebuie discutat oricum în Senat, el a fost înaintat. Nu noi am anulat sau am blocat şedinţa Birourilor permanente reunite. Am constatat această situaţie, proiectul este în Senat, este în procedură de urgenţă, poziţia politică a PNL, a parlamentarilor liberali este de a vota împotriva acestui proiect de lege", a afirmat preşedintele PNL, după şedinţa grupurilor parlamentare ale formaţiunii.

El a precizat că în favoarea proiectului de la Roşia Montană au fost exprimate două voturi, restul fiind de respingere a proiectului.

"Două împotriva acestei linii, de a vota împotrivă, deci presupun că pentru. Deci unul dintre cei care au votat împotrivă la rândul lui s-a pronunţat împotriva acestui proiect, dar este pentru susţinerea proiectului Roşia Montană în general", a adăugat Antonescu.

Crin Antonescu a explicat că un singur ministru liberal a avizat proiectul, ministrul Culturii, Daniel Barbu, care a dat toate justificările pentru că, "din punctul de vedere al Ministerului Culturii, proiectul trebuia avizat".

Preşedintele PNL a subliniat că voinţa sa nu poate substitui voinţa întregului Parlament.

"Premierul Ponta nu mă poate confunda pe mine sau nu poate substitui voinţa unui Parlament întreg cu voinţa mea. Eu sunt pentru sau sunt contra, am anunţat că sunt contra, dar asta nu înseamnă că nu se mai discută în Parlament, în comisii",  a mai spus preşedintele Senatului.

AUDIO : Declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNLAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza