AUDIO Parlamentul pregăteşte sesiunea extraordinară

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că doreşte ca vineri cel târziu Parlamentul să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a lua act de decizia CCR privind referendumul din 29 iulie.

Adăugat: 21 August 2012
Ultima actualizare:21 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat, marţi, că a transmis un sms tuturor membrilor Camerei Deputaţilor să fie pregătiţi pentru o sesiune extraordinară.
    
"Dacă mâine seară vom avea un Birou Permanent reunit, eu vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a Parlamentului. Am şi transmis un sms tuturor membrilor Camerei Deputaţilor să fie pregătiţi pentru o sesiune extraordinară în următoarele zile", a spus el.
    
Valeriu Zgonea a declarat că pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului, care urmează să fie convocată în următoarele zile, este nevoie de cvorum atât în rândul senatorilor, cât şi în rândul deputaţilor.
    
"Nu vreau să dăm sentimentul că le facem pe genunchi şi nu vreau nici să mă trezesc că nu vom avea cvorum. Suntem obligaţi atunci când deschidem sesiunea extraordinară şi plenul reunit şi eu şi domnul Petru Filip să avem cvorum atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor", a afirmat Zgonea.
    
El a explicat procedura de citire a deciziei Curţii Constituţionale a României privind referendumul, precizând că se va deschide plenul, se va citi decizia CCR care poate fi prezentată atât de preşedintele acestei instituţii, cât şi de alt membru al CCR, iar apoi Parlamentul va trimite decizia spre publicare.
    
În opinia sa, preşedintele suspendat nu are nicio obligaţie să vină la şedinţa plenului reunit întrucât "este un raport între CCR şi cei care reprezintă suveranitatea poporului român, adică Parlamentul României".
    
"Până nu am o decizie trimisă de către CCR, citită în plenul CCR, eu nu pot nici măcar să discut cu domnul Petru Filip pentru convocarea unui Birou Permanent. Minuta primită de la CCR este o informare din partea preşedintelui CCR. Nu putem să convocăm Parlamentul pe o minută. Domnul Zegrean m-a asigurat că mâine în jurul prânzului va trimite decizia CCR. Trebuie să vedem toată decizia, aceea se publică în Monitorul Oficial", a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.
    
Întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu Viorel Hrebenciuc despre o strategie, Zgonea a spus că a avut discuţii cu aceştia întrucât la început de sesiune grupurile parlamentare trebuie să prezinte o strategie în faţa colegilor deputaţi şi senatori.

AUDIO: Valeriu Zgonea , preşedintele Camerei DeputaţilorAutor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
21 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza