AUDIO Opoziția nu participă la consultările cu preşedintele Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că nu temele propuse de către șeful statului sunt subiecte pe agenda opoziției, ci ceea ce se întâmplă în țară.

Adăugat: 13 Februarie 2012
Ultima actualizare:13 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Copreședintele USL, Crin Antonescu, a anunțat, luni, la finalul unei şedinţe a liderilor Uniunii, că opoziția nu va participa la consultările cu preşedintele Traian Băsescu.

"Nu mergem la consultări. Avem o agendă diferită de cea a preşedintelui. Pentru noi, ce se întâmplă de mai bine de o săptămână înseamnă lucruri cu adevărat importante, în legătură cu care trebuie să facem ceva", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a declarat că un alt motiv pentru care USL refuză să dea curs invitaţiei şefului statului este atitudinea "inacceptabilă" a preşedintelui Băsescu la precedentele consultări, referitoare la desemnarea premierului.

”Atitudinea, cel puţin la ultima rundă de consultări, generată de căderea Guvernului Boc, a fost una inacceptabilă din partea preşedintelui. Am discutat degeaba, o simplă formalitate, nu am fost informaţi nici măcar cu numele celui pe care intenţiona să-l desemneze ca premier. Nu subiectele propuse de preşedinte sunt pentru noi subiecte de agendă, ci aceste mari dificultăţi prin care foarte mulţi concetăţeni ai noştri trec”, a explicat, într-o conferință de presă, Crin Antonescu.

Președintele PNL a mai afirmat că, în ceea ce priveşte acordul fiscal, șeful statului cunoaște deja poziţia USL.

"Am vorbit de două ori, aşteptăm o discuţie serioasă, publică, când va fi o prioritate de agendă. Traian Băsescu nu are rost să facă iarăşi consultări în momentul în care acţiunile noastre sunt concentrate pe salvarea, pe ajutorarea compatrioţilor aflaţi în situaţii dificile tocmai din cauza guvernanţilor, a celor vechi şi a celor actuali", a spus Antonescu.

Copreședintele USL a anunțat, de asemenea, că greva parlamentară a opoziţiei continuă.

Reamintim că preşedintele României, Traian Băsescu a invitat, din nou, partidele la consultări referitoare la perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.

A doua temă a discuţiilor este dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României, se arată într-o scrisoare adresată duminică, de preşedintele Traian Băsescu preşedinţilor partidelor parlamentare.

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale erau invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii Partidului Democrat Liberal, ai Uniunii Democrate Maghiare din România, ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
13 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza