AUDIO Minisitrul Borbely rămâne în Guvern

Premierul Emil Boc a declarat că ministrul Mediului, Lazlo Borbely, rămâne în continuare membru al Guvernului, pentru că nu este anchetat oficial.

Adăugat: 14 Iulie 2011
Ultima actualizare:15 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul ministru a spus că  împotriva ministrului Laszlo Borbely nu a fost începută niciun fel de anchetă oficială, în concesinţă acesta rămâne membru cu drepturi depline al Guvernului.


Premierul a recunoscut  că a avut o discuţie cu ministrul Borbely, dar nu a oferit amănunte privind rezultatele discuţiei.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a venit, miercuri, la Palatul Victoria, direct de la aeroport, după vizita efectuată în Polonia, el având o discuţie cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi vicepremierul Marko Bela.


Ministrul mediului  respinge categoric orice implicare a sa într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de DNA.El a  declarat , pentru RADIO ROMÂNIA, că acuzaţiile la adresa sa sunt nefondate.


"Nu am niciun fel de implicare în această poveste şi ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat. Evident, nu comentez alte aspecte, pentru că justiţia trebuie să-şi facă datoria, dar, în ceea ce mă priveşte, e clar că nu am niciun fel de implicaţie. Cred într-o justiţie independentă şi corectă, în rest nu comentez, pentru că, vă închipuiţi, ceea ce ştiţi şi dumneavoastră ştiu şi eu", a spus Borbely, după întâlnirea cu Kelemen Hunor şi Marko Bela.Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că ministrul Mediului are în continuarea susţinerea politică a Uniunii şi s-a declarat convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa acestuia se vor dovedi false.


Conducerea UDMR se reuneşte, joi, în şedinţă la Cluj-Napoca, iar pe ordinea de zi este şi cazul ministrului mediului, Laszlo Borbely, despre care procurorii DNA spun că este implicat într-un dosar de trafic de influenţă.Influenţă cumpărată cu 20.000 de euro


Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineaţa, o percheziţie într-un imobil care ar aparţine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea acestui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea contractelor.Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.


Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru.


Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Iulie 2011
Ultima actualizare:
15 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza