AUDIO Mihai Răzvan Ungureanu acuză USL că vrea să scoată România din UE

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu, acuză guvernarea USL de stoparea principalelor procese de convergenţă a României cu statele Uniunii Europene.

Adăugat: 2 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, vineri, că USL va reuşi să scoată România din Uniunea Europeană, dacă nu va ţine cont de avertismentele oficialilor internaţionali, în speţă ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gittenstein.

Liderul ARD susţine că România se află într-o prăpastie economică şi vorbeşte de un faliment al politicii româneşti în felul în care este condusă de USL.

AUDIO Mihai Răzvan Ungureanu

Totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că în absenţa fondurilor europene şi a atingerii ţintei de 3 miliarde de euro absorbite până la sfârşitul acestui an, 2013 urmează să fie anul cel mai greu pentru economia românească.

Liderul ARD, a adăugat că salariile crescute acordate de USL au fost in zadar, întrucat banii bugetarilor sunt acum topiţi de inflaţie, care a ajuns acum la 5,3%, cu mult peste ţinta prognozată.

Ungureanu a mai spus că şi politica externă dusă de premierul Ponta este un dezastru şi a dat ca exemplu declaraţiile premierului, de marţi, de la Ambasada Turciei, când Victor Ponta a afirmat că Turcia poate conta ca partener şi aliat militar pe România, apropo de situaţa Turciei în raport cu Siria.

AUDIO Mihai Răzvan Ungureanu

Liderul ARD afirma că atât România cât şi Turcia sunt membre NATO şi că orice acţiune militară e condiţionată de activarea articolului 5 al actului constitutiv NATO, prin care părţile convin că un atac armat va fi considerat un atac asupra tuturor. Or, în acest moment, acest articol nu este activat, lucru pe care, susţine MRU, Victor Ponta nu îl cunoaşte.  
 
Cât priveşte afirmaţiile recente ale preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, care a spus că nu exclude o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ungureanu a afirmat că în opinia sa, o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar adânci şi mai mult criza politică.

Preşedintele ARD a adăugat că referendumul din vară a costat aproximativ 20 de milioane de euro.

El a declarat că aceşti bani sunt scoşi din buzunarul fiecărui român şi că în cazul în care ar urma o nouă suspendare nu motivele ar conta, ci proiectul politic al USL.
 
"Precedentul referendum a fost construit pe o mascaradă de motive, în cazul în care ar urma o noua suspendare, evident nu motivele ar conta cu proiectul politic. Există însă o doză de raţiune şi în declaraţiile politice ale unor membrii ai alianţei, care spun că nu suspendarea e o prioritate“, susţine Ungureanu.
 
 În finalul conferinţei de presă, Mihai Răzvan Ungureanu, i-a transmis un mesaj preşedintelui Traian Băsescu, care împlineşte duminică 61 de ani. El i-a urat sănătate, viaţă lungă şi bucurie.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza