AUDIO Kelemen Hunor: Demisia lui Cseke nu afectează coaliţia

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că această demisie nu afectează coaliţia, iar în termen de 15 zile Uniunea va găsi un înlocuitor pentru Cseke Atilla.

Adăugat: 4 August 2011
Ultima actualizare:4 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, regretă demisia lui Cseke Attila, căruia îi mulţumeşte pentru efortul depus. 


"Regret că şi-a dat demisia. Reformele trebuie continuate şi sunt convins că va înţelege toată lumea, inclusiv cei de la Ministerul de Finanţe, că problemele din sistemul sanitar nu sunt probleme aritmetice. Nu se poate să avem o casă de asigurări de sănătate cvasiindependentă faţă de toată lumea şi fără nicio responsabilitate în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici şi să nu răspundă nici ministrului, şi nici în faţa opiniei publice", a afirmat Kelemen Hunor.


 Kelemen Hunor: Trebuie clarificată situaţia CNAS Kelemen Hunor a mai afirmat, joi, că, din punctul de vedere al UDMR, este necesară o susţinere financiară, o susţinere bugetară privind continuarea reformei în sănătate.


"Situaţia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate trebuie clarificată. Nu este de acceptat. Pe termen mediu va fi, şi pe termen lung, absolut neproductiv ca această Casă să fie o instituţie cvasi-independentă; trebuie readusă în cadrul Ministerului Sănătăţii şi, sigur, trebuie găsite resursele ca să nu fim ultima ţară din UE privind alocaţiile bugetare. Deci, avem, din acest punct de vedere, foarte, foarte multe lucruri de discutat ", a declarat liderul UDMR.


În legătură cu faptul că Cseke Atilla nu a fost consultat, nici măcar consultat atunci când s-a hotărât rectificarea bugetară, preşedintele UDMR a spus că  problema va fi discutată în coaliţie.


"Eu cred că este, în primul rând, problema celor de la Finanţe şi nu problema coaliţiei, dar şi în coaliţie vom discuta. Nu vreau să aveţi impresia că domnul ministru a fost refuzat de premier sau de coaliţie. Nu. Dacă a existat un refuz sau a fost o neseriozitate, a fost a Ministerului de Finanţe şi aceste cheltuieli le vom discuta", a subliniat Kelemen Hunor.


Liderul UDMR a menţionat, totodată, că a încercat să-l convingă pe Cseke să mai rămână, însă argumentele acestuia sunt pertinente şi absolut valabile. Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
4 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza