AUDIO Iohannis : Criza politică din România nu va afecta relaţia cu Uniunea Europeană şi NATO

Criza politică din România nu va afecta relaţia cu Uniunea Europeană şi NATO şi nici orientarea de politică externă a ţării noastre, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită în Germania.

Adăugat: 19 Iunie 2017
Ultima actualizare:19 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă comună susţinută alături de cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele a reafirmat că România este o ţară stabilă:

"Am avut o scurtă discuţie pe această temă şi cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei de guvernare, dar că România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială se va şi întâmpla", a declarat preşedintele Iohannis într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a refuzat să comenteze situaţia politică din România, dar a ţinut să sublinieze doar că este necesară întărirea statului de drept şi a democraţiei.

De altfel, doamna Merkel a lăudat progresele făcute de România în lupta împotriva corupţiei şi a consolidării statului de drept, precum şi contribuţia preşedintelui Iohannis în aceste domenii şi a apreciat că o diminuare a acestor progrese nu ar fi un lucru bun.

"Astăzi au început negocierile privind Brexit. Există nişte directive comune. Pentru este interesant că cele 27 de state membre vor acţiona unitar. Vom asculta ideile Marii Britanii, dar vom avea şi propriile noastre idei şi interese pentru a ajunge la un acord. În prima zi a negocierilor nu putem face speculaţii privind sfârşitul acestora, însă doresc să avem un acord în interes comun şi bineînţeles că interesele celor 27 de ţări membre vor fi formulate foarte clar;" a precizat Angela Merkel.

Preşedintele Klaus Iohannis mai are astăzi programată o întâlnire importantă cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul căreia vor fi abordate teme legate de relaţia bilaterală, dar şi de agenda europeană.

AUDIO Declaraţiile Cancelarului Germaniei, Angela Merkel şi preşedintelui României, Klaus IohannisAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza