AUDIO Iohannis: Aprofundarea parteneriatului cu SUA, o prioritate a politicii externe

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat obiectivele politicii externe româneşti, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu şefii misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Adăugat: 30 August 2017
Ultima actualizare:30 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut şefilor misiunilor diplomatice implicare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă Uniunea Europeană, printre acestea numărându-se ieşirea Marii Britanii din Uniune, dar şi relansarea proiectului european.

Şeful statului le-a transmis acestora că au datoria să acţioneze mai viguros şi mai eficient pentru a găsi soluţii durabile.

AUDIO Discursul integral al președintelui Iohannis

La fel ca şi anii trecuţi, aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA rămâne o prioritate a politicii externe, mai ales în contextul vizitei pe care preşedintele României a făcut-o la Washington, în luna iunie, şi a discuţiilor avute cu preşedintele Donald Trump.

România va pleda în continuare pentru o relaţie transatlantică solidă în cadrul NATO, a mai spus şeful statului şi a dat asigurări că pentru ţara noastră continuarea integrării la nivelul UE rămâne un obiectiv important

În acelaşi timp, aderarea la euro şi la Spaţiul Schengen vor fi paşi importanţi pentru întărirea rolului României la nivel european.

VEZI discursul președinteluiAutor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza