AUDIO "Guvernul Ungureanu, chiar înainte de a fi învestit, porneşte cu stângul"

Preşedintele PSD Victor Ponta a reafirmat, miercuri, înaintea reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD că decizia USL este de a nu participa la procedurile de învestire a noului guvern, "asta însemnând comisii şi plen".

Adăugat: 8 Februarie 2012
Ultima actualizare:8 Februarie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Ponta a precizat că, joi, de la tribuna Parlamentului, va furniza explicaţii atât  noului premier, dar "mai ales populaţiei României".

"Decizia comună a USL este de a nu participa la procedurile de învestire a noului guvern, asta însemnând comisii şi plen, iar mâine, în numele USL, alături de cei patru lideri de grup, voi fi la tribuna Parlamentului pentru a explica şi noului prim-ministru şi mai ales populaţiei României poziţia noastră, decizia noastră şi aşteptările noastre de la noul guvern".

Cât priveşte apelul la dialog la adresa Opoziţiei,  lansat chiar pe premierul desemnat cu ocazia prezentării listei noului Cabinet, Victor Ponta a afirmat că a discutat la telefon cu Mihai Răzvan Ungureanu, discuţie  pe care a calificat-o "mai mult decât civilizată".

El a reafirmat că decizia politică a opoziţiei  "este de a nu participa la învestirea acestui guvern, tocmai pentru că solicitările noastre nu au primit niciun fel de dialog, decât - o spun pentru a treia şi ultima oară - decât 15 minute formale de discuţii la Cotroceni.".

Ponta a mai spus că se încalcă regulile de funcţionare a Parlamentului prin neasigurarea cvorumului în Comisii la audierea miniştrilor, avizele favorabile curgând pe bandă rulantă.

"Încă o justificare pentru acţiunea noastră de protest parlamentar", a adăugat el.

El a amintit că actuala Coaliţie a încălcat Constituţia şi în cazul alegerilor pentru Curtea de Conturi şi a subliniat că este un semn că guvernul Ungureanu, porneşte cu stângul.

"Nu este prima dată. Au mai făcut acest lucru, nu au avut cvorum când i-au numit pe cei de la Curtea de Conturi şi tot i-au numit, motiv pentru care - încă o dată spun - este o nouă justificare pentru noi de ce nu participăm la asemenea dezbateri care se fac împotriva Constituţiei şi împotriva legii. Faptul că vor merge mai departe încălcând Constituţia şi regulamentele înseamnă că guvernul Ungureanu, chiar înainte de a fi învestit,  porneşte cu stângul", a mai afirmat liderul PSD.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza