AUDIO Florin Georgescu: Salariile bugetarilor vor fi reîntregite

Ministrul propus al Finanţelor, vicepremierul Florin Georgescu, a declarat, după întâlnirea premierului desemnat Victor Ponta cu miniştrii propuşi, că va încerca să renegocieze deficitul României cu FMI şi a promis că salariile vor fi reîntregite.

Adăugat: 2 Mai 2012
Ultima actualizare:2 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a precizat că ţinta de deficit pentru acest an, se va menţine însă sub nivelul de 3%.

Georgescu a subliniat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite şi a promis că se vor găsi soluţii pentru plăţile către pensionari, "cu respectarea strictă a ţintei de deficit"."Ne vom strădui şi sunt sigur că vom găsi soluţiile necesare pentru satisfacerea promisiunilor referitoare la reîntregirea salariilor şi plăţile către pensionari, cu respectarea strictă a ţintei de deficit, aşa cum va fi negociată şi convenită cu reprezentanţii" FMI, UE şi Banca Mondială, a declarat el.

Florin Georgescu a mai spus că Guvernul Ponta va continua acordurile încheiate cu organismele financiare internaţionale "în forma în care ele vor fi discutate şi finalizate ca efect al negocierilor în zilele urmatoare".

În opinia lui, acestea reprezintă o "condiţie strict necesară pentru a se asigura finanţarea externă a României, a deficitului bugetar, a contului curent, cu atât mai mult cu cât pieţele internaţionale manifestă o anumită nervozitate, investitorii au o anumită aversiune faţă de risc în urma unor evoluţii, incertitudini din zona ţărilor UE".

Ministrul finanţelor propus în noul executiv a mai spus că e nevoie de o securitate financiară care să asigure un acces mai facil "şi credibilitate pe pieţele financiare internaţionale".

El a adăugat că toate aceste modificări de deficit şi structura a cheltuielilor vor atrage în mod automat şi o rectificare bugetară.

Florin Georgescu a mai spus că nu poate înainta o dată pentru reîntregirea salariilor înainte de finalizarea negocierilor cu FMI.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza