AUDIO Emil Boc despre noua Constituţie: Este Constituţia repetenţilor în democraţie

Fostul premier, primarul din Cluj, Emil Boc, critică noul proiect al Constituţiei revizuite despre care afirmă că este o Connstituţie a repetenţilor în democraţie şi în drept constituţional.

Adăugat: 3 Iulie 2013
Ultima actualizare:3 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a declarat, miercuri, că noua Constituţie ar distruge echilibrul puterilor în stat, prin întărirea excesivă a rolului Parlamentului, în timp ce preşedintele României ar fi redus la rolul unui "simplu notar", care, practic, nu mai are nici dreptul de a alege primul ministru, nici puterea reală de a dizolva Parlamentul.

Emil Boc a mai afirmat că, în opinia sa, nu va funcţiona controlul parlamentar, pentru că ar fi vorba de o formă colectivă de control, în care nimeni nu îşi asumă o responsabilitate reală.

Boc susţine despre proiectul referitor la Legea fundamentală, că este al "repetenţilor în democraţie şi drept constituţional" şi că pentru un asemenea proiect, studenţii la drept ar primi nota 2.

 

Această Constituţie propusă de USL este Constituţia repetenţilor în democraţie şi în drept constituţional. E vorba de repetenţi în democraţie pentru faptul că ignoră voinţa oamenilor, dată printr-un referendum validat. (...) Iar dacă vorbim de repetenţi la Constituţie, sunt greşeli pentru care un student în anul I la drept nu ar lua nota 4, ar lua nota 2", a spus fostul lider al PDL

Boc a enumerat câteva prevederi pe care le consideră greşite.

Printre altele, a spus că în ceea ce priveşte dizolvarea parlamentului, la un articol se vorbeşte de respingerea unei singure solicitări de învestitură pentru dizolvare, iar la un alt articol se vorbeşte de trei solicitări de învestitură respinse pentru dizolvare.

În opinia lui Emil Boc, dacă acest proiect de Constituţie va deveni realitate, România ar înceta să mai fie un stat funcţional de drept, informează corespondentul RRA.Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza