AUDIO Duşa a discutat în SUA, despre parteneriatul strategic România - SUA

Lucrările la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din comuna Deveselu sunt aproape finalizate. La sfârşitul lunii, în prezenţa oficialilor amerciani, va avea loc inaugurarea lucrărilor la scutul antirachetă.

Adăugat: 19 Octombrie 2013
Ultima actualizare:19 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi secretarul Apărării SUA, Charles Timothy Hagel
trimite pe mail

UPDATE Ministrului Apărării, Mircea Duşa, s-a întâlnit , vineri, la Departamentul de Stat american cu subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională şi cu adjunctul asistentului secretarului pentru spaţiu şi politica de apărare.

Cele două părţi au discutat despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite privind înzestrarea forţelor armate ale ţării noastre cu avionul multirol F-16.

S-a discutat şi despre antrenamentul piloţilor români alături de cei americani şi despre demararea lucrărilor la baza militară de la Deveselu, precizează un comunicat al Ministerului Apărării

Ceremonia de inaugurare a lucrărilor la scutul antirachetă de la Deveselu va avea loc la sfârşitul acestei luni, iar din partea Statelor Unite, la eveniment va participa James Miller, subsecretar în Departamentul Apărării, a declarat pentru Radio România Actualităţi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

El a mai precizat pentru corespondentul RRA, Ani Sandu, că în ceea ce priveşte repatrierea trupelor americane din Afghanistan prin baza de la Mihail Kogălniceanu, România are un acord de principiu cu SUA, iar detaliile legate de trafic vor fi stabilite de specialişti.

"Şi până acuma au existat transporturi modale care se făceau pe baza de la Kogălniceanu şi prin Portul Constanţa, deosebirea este că traficul va fi probabil mai mare, în funcţie de planificarea care se va face, vizavi de trupele care vor fi retrase din Afganistan şi material cred că vor fi retrase", a spus Mircea Duşa.

AUDIO Interviul integral acordat de ministrul Apărării corespondentului RRA la Washington , Ani Sandu

Ministrul Apărării a mai declarat că anul viitor, secretarul american al apărării, Chuck Hagel, va veni în România, cu ocazia sărbătoririi a zece ani de la primirea ţării noastre în NATO.

Autorităţile lucrează la apă, canalizare şi drumuri

Lucrările la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din comuna Deveselu sunt aproape finalizate, fiind puse în funcţiune până la sfârşitul acestui an.

Afirmaţia aparţine primarului localităţii, Ion Aliman, care a menţionat că, până în prezent, lucrările la acest proiect au fost realizate în proporţie de 95%.

Aliman a explicat că, au fost forate şi puţurile, la o adâncime de 65 de metri, au fost făcute teste privind calitatea apei şi a rezultat că este foarte bună pentru consum.

Mai este puţin de lucru la staţia de epurare, la partea de gospodărire, dar în scurt timp se vor încheia lucrările, vom primi şi finanţarea pentru a le plăti.

Acesta a spus că următoarele proiecte ce se vor derula în Deveselu sunt cele pentru modernizarea reţelei de drumuri şi introducerea alimentării cu gaze naturale.

Drumurile din comună vor fi modernizate cu fonduri guvernamentale începând din primăvara anului 2014.

Pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze naturale a fost întocmit un studiu de fezabilitate ce va fi votat sâmbătă, de către Consiliul Local Deveselu, pentru a putea fi depus ulterior la Ministerul Economiei în vederea obţinerii finanţării.

Ion Aliman s-a declarat optimist în privinţa aprobării proiectului privind alimentarea cu gaze, în contextul în care a menţionat că şi în baza militară este nevoie de gaze naturale.

Infrastructura de utilităţi şi cea rutieră din comuna Deveselu va fi complet modernizată până la finalul anului 2014, cu fonduri guvernamentale estimate la circa 18 milioane lei.

Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere şi de utilităţi din Deveselu prevede asfaltarea drumurilor pe o lungime de 11,5 kilometri şi introducerea reţelelor de apă şi canalizare pe o lungime de 16,4 kilometri, construcţia unei staţii de epurare a apei.

Unităţile de învăţământ din Deveselu vor fi şi ele modernizate şi reabilitate, dar printr-un program finanţat de Ambasada SUA, ce va fi implementat anul viitor.

În timp ce în localitate se investeşte în infrastructură, în baza militară din Deveselu se derulează pregătirile pentru ca partenerii americani să înceapă lucrările de construcţie a obiectivelor militare, transmite corespondentul RRA, Laura Stoican.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza