AUDIO Declaraţiile liderilor politici, după vot

Majoritatea liderilor partidelor politice au votat în prima parte a zilei, în ţară sau în municipiul Bucureşti.

Adăugat: 11 Decembrie 2016
Ultima actualizare:11 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La ora 9.00, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat la Bucureşti.

Acesta a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru un viitor prosper al românilor.

"Îmi doresc ca votul de astăzi al românilor să fie pentru o Românie care să îşi regăsească identitatea, să îşi regăsească demnitatea şi interesul naţional, pentru prosperitatea tuturor. De aceea, crezul meu este că prin acest vot putem să redăm România românilor", a spus Tăriceanu.

AUDIO Călin Popescu Tăriceanu

La ora 9.30 preşedintele Liviu Dragnea a votat la Turnu Măgurele.

Acesta a declarat, după vot, că a votat pentru competenţă şi normalitate.

AUDIO Liviu Dragnea

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu a votat la Timişoara.

La ieşirea de la urne, Alina Ghorghiu a declarat că a votat pentru normalitate.

"Votez pentru normalitate, pentru speranță și nu pentru resemnare, pentru soluții realiste, nu pentru fantezii. Mi-aș dori foarte mult să văd că, astăzi, orice strategie legată de absenteism este istorie. Fac pentru ultima dată un apel la toți tinerii din România, să-și ia la vot părinții, chiar dacă sunt sau nu hotărâți, să își ia prietenii la vot, vecinii, rudele, iubitul, iubita și să vină să voteze viitorul României așa cum și-l doresc: unul normal, unul drept, unul care să le dea șanse de viitor într-o țară în care poate de multe ori nu au mai văzut șansa lor”, a  spus Alina Ghorghiu, după ce a ieșit din secția de votare.

AUDIO Alina Ghorghiu

La ora 10.05 a votat, în Bucureşti, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu.

Acesta a venit însoţit de soţia sa, Maria.

După vot, fostul preşedinte al României a declarat:

Am votat cu gândul la un guvern care să genereze politici pe cele trei mari domenii în care, dacă nu facem ceva, România va avea probleme în viitor, adică natalitate, educație, sănătate. Și, în sfârșit, am votat cu gândul la o majoritate care să nu încerce să pună sub control politic justiția și, pe de altă parte, cu gândul la o justiție care să înțeleagă faptul că respectarea drepturilor fundamentale este urgența zero în construirea unui stat de drept.

AUDIO Traian Băsescu

În jurul ore 10.00 a votat şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Întrebat pentru ce a votat, liderul UDMR a spus că îşi doreşte  ca maghiarii să aibă o cât mai mare reprezentare în viitorul Parlament.

"Pentru o reprezentare puternică a comunităţii maghiare în Parlamentul României, pentru o Transilvanie puternică şi o Românie mai bună. Să avem o reprezentare puternică şi să nu putem să fim ocoliţi când se iau decizii importante. Cam atât pot să vă spun. Şi sper că, începând de mâine, lucrurile se vor îndrepta, acolo unde nu au fost drepte", a declarat Kelemen Hunor.

AUDIO Kelemen Hunor

Tot în această dimineaţă a votat, în Bucureşti şi preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan

Acesta a afirmat că este convins că ziua de azi va fi "istorică pentru România".

"Am votat pentru o nouă clasă politică, am votat pentru un alt fel de a face politică, am votat pentru un viitor mai bun pentru toţi românii. Din ce am vorbit cu oamenii pe care i-am întâlnit, din ce ne transmit colegii noştri din judeţe, am convingerea că azi va fi o zi istorică pentru România", a declarat, după vot, Nicuşor Dan.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
11 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza