AUDIO Cabinetul Grindeanu, votat de Parlament

Cabinetul Grindeanu a fost învestit de Parlament, cu 295 de voturi pentru.

Adăugat: 4 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:11 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul Grindeanu a fost votat de Parlament cu 295 de voturi pentru și 133 de voturi impotrivă.

Imediat după acordarea votului de învestitură, premierul Sorin Grindeanu a luat cuvântul și a spus că actualul  guvern va fi coordonat de responsabilitate, modestie și de respect față de români.

"Mulțumesc pentru votul acordat, înseamnă pentru noi o mare responsabilitate, o responsabilitate care nu e dată doar de votul dvs., ci si de votul românilor din 11 decembrie", a spus Grindeanu.

"Actul de guvernare va fi coordonat de responsabilitate modestie și de respect față de români. Va mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați dat-o", a continuat Grindeanu.

AUDIO Discursul premierului desemnat, Sorin Grindeanu.

Creșterea salariilor și a punctului de pensie, în programul de guvernare

În cadrul dezbaterilor politice, Sorin Grindeanu a susţinut că în programul de guvernare se regăsesc toate măsurile prezentate în campania electorală şi care au fost votate de cei mai mulţi români.

Creşterea economică trebuie să se regăsească în buzunarele românilor, care trebuie să primească salarii mari şi nu mici pentru investitorii străini, crede premierul, care a adăugat că România aşteaptă investitori străini care trebuie să găsească o forţă de muncă bine pregătită şi un cadru fiscal bun. Premierul a prezentat şi câteva decizii concrete care vor fi luate în perioada următoare.

"Avem în vedere o creştere a salariului minim pe economie la 1450 de lei în acest an şi, până în anul 2020, la 1750 de lei. Trebuie neapărat să creştem punctul de pensie astfel încât acesta să ajungă în 2021 la 45% din valoarea salariului mediu pe economie, respectiv 1775 de lei. Cu o primă creştere la 1000 de lei în anul 2017. Putem creşte veniturile populaţiei prin scăderea taxelor aferente acestor venituri. Un impozit mai mic pe câştigul obţinut înseamnă mai mulţi bani care ajung în buzunarul cetăţeanului. În acest sens, avem în vedere scutirea de impozit pentru toate veniturile mai mici de 2000 de lei pe lună, indiferent dacă vorbim de pensii, salarii sau de venituri din activităţi independente", a spus Sorin Grindeanu, citat de redactorul RRA.

Sorin Grindeanu a mai spus că va rămâne şi în continuare un om deschis dialogului cu toate partidele politice de la putere şi opoziţie şi a mulţumit parlamentului pentru învestitură.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:
11 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza