Audierile de la Senat în cazul judecătorului Bârsan nu vor fi publice

Comisia parlamentară de anchetă privind interceptarea telefoanelor magistratului Corneliu Bârsan a hotărât că toate audierile să nu fie publice, deoarece "confidenţialitatea audierilor este necesară" pentru ca persoanele "să fie dispuse să colaboreze".

Adăugat: 16 Aprilie 2013
Ultima actualizare:16 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară de anchetă privind interceptarea telefoanelor magistratului Corneliu Bârsan s-a reunit marţi, în prima şedinţă.

În cadrul şedinţei a fost stabilit regulamentul de funcţionare a acesteia şi au fost alese structurile forului: preşedinte - senatorul PSD Georgică Severin, vicepreşedinte - senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu şi secretar - senatorul PP-DD Ion Agrigoroaiei.

La finalul şedinţei, senatorul PSD Georgică Severin a spus că va face tot ceea ce depinde de el pentru ca adevărul să iasă la iveală şi să fie respectată legea.
    
"Vom acţiona respectând legislaţia în vigoare, scopul nostru este de afla adevărul. (...) În ce mă priveşte, vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru ca adevărul să iasă la iveală, să respectăm legea şi, în acelaşi timp, aş vrea ca această Comisie să întărească rolul Comisiei de anchetă parlamentară, să ne pună la dispoziţie şi acele idei prin care comisiile de anchetă să conteze cu adevărat", a spus Severin.
    
El susţine că termenul de predare a raportului Comisiei ar putea fi prelungit, în condiţiile în care data stabilită de Senat este 30 iunie - când este vacanţă parlamentară.
    
Senatorul PSD a menţionat că o condiţie pentru care a insistat, fiind asimilată de toţi membrii comisiei, se referă ca prin niciun fel de ieşire publică să nu se antepronunţe asupra cazului.
    
"Seriozitatea noastră depinde foarte mult de acest lucru şi în ceea ce depinde de mine în calitatea de preşedinte al acestei comisii voi supraveghea la acest lucru", a spus Severin.

Georgică Severin: Audierile să nu fie publice
    
Comisia parlamentară de anchetă va avea o primă şedinţă ordinară marţi, 23 aprilie, în jurul orei 15:00, prilej cu care membrii acesteia se vor familiariza cu cazul Bârsan, vor studia documentele, precum şi primele programe de audieri.
    
"O decizie stabilită este ca toate audierile să nu fie publice. (...) Pentru ca persoanele pe care le vom invita să aibă un dialog cu noi şi să fie dispuşi să colaboreze, confidenţialitatea acestor audieri este necesară", a subliniat Georgică Severin.    
    
Totodată, senatorul PSD a anunţat că, în momentul de faţă, îşi propune identificarea acelor argumente pentru modificarea Regulamentului Senatului în sensul introducerii unei prevederi conform căreia persoanele invitate la comisiile de anchetă sunt obligate să vină.
    
Plenul Senatului a aprobat, pe 8 aprilie, proiectul de hotărâre prin care este înfiinţată Comisia de anchetă privind interceptările convorbirilor telefonice pe mandat de siguranţă naţională ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la CEDO.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza