Au început primele audieri privind rectificările Guvernului Cioloș

Primii audiați au fost reprezentați din Ministerul Fondurilor Europene şi ANAF.

Adăugat: 18 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile de buget-finanţe au avut, astăzi, primele audieri, în cadrul anchetei parlamentare privind rectificările pozitive, operate anul trecut de Guvernul Dacian Cioloş.

Au răspuns invitaţiei formulate de preşedinţii celor două comisii reprezentanţi din Ministerul Fondurilor Europene şi ANAF.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise.

Primul audiat de membrii comisiilor de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, a fost vicepreşedintele ANAF, Doru Dudaş, care a declarat la finalul discuţiilor că agenţia a colectat anul trecut 99,8% din sarcinile stabilite prin legile bugetare.

"Deci, a avut o nerealizare de circa 350 milioane de lei, care a intervenit de fapt în urma celei de a doua ordonanţe de rectificare şi care vizează strict luna decembrie 2016", a spus Doru Dudaş.

Au fost audiaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene, care nu au acordat declaraţii de presă.

Primele concluzii: Faci într-o lună ce n-ai făcut în 11 luni

Preşedintele Comisiei de buget a Senatului, Viorel Arcaş, a prezentat primele concluzii ale întâlnirilor de astăzi.

"A vorbit de la ANAF despre veniturile fiscale; problema mare este la cele nefiscale. La fonduri europene nu ne-am lămurit, acolo este o creştere spectaculoasă. Când la fonduri europene ai realizări la sumele respective de 5% pe tot anul şi în decembrie ajungi la 110, ca şi prognoză vorbesc, 110 şi cu 95, fac două sute şi... Faci într-o lună ce n-ai făcut în 11 luni", a spus Viorel Arcaş.

Mâine este chemat la audieri, în cadrul şedinţei comune a comisiilor parlamentare de buget-finanţe, secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Daniela Pescaru.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza