Au început primele audieri în cazul incendiului de la Clubul Bamboo

La Poliţia Capitalei au fost audiate azi mai multe persoane, între care şi unul dintre proprietarii clubului, Joshua Castellano.

Adăugat: 23 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Poliţia Capitalei au avut loc astăzi audieri în cazul incendiului de la Clubul Bamboo.

Ultimul focar a fost stins la prânz, iar anchetatorii pot acum să pătrundă în interiorul clădirii pentru a preleva probe care să determine cauzele declanşării focului.

Zona în care a izbucnit focul va fi supravegheată în continuare, iar anchetatorii urmează să pătrundă în interiorul clădirii arse pentru a putea preleva probe care să determine cauzele declanşării focului.

Va participa la investigaţii şi o echipă de specialişti de la Petroşani.

În prezent mai sunt internate trei persoane rănite în incendiul de la clubul Bamboo din capitală: două la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi una la Spitalul "Sf. Pantelimon".

O pacientă din Bulgaria a fost externată astăzi la cerere pentru a fi transportată în ţara sa.

La Poliţia Capitalei au fost audiate azi mai multe persoane, între care şi unul dintre proprietarii clubului, Joshua Castellano.

El a declarat că focul ar fi pornit dintr-un spaţiu care în mod normal este închis.

Reporterul RRA, Ramona Alexandrescu transmite că mâine nu sunt programate audieri la Poliţie.

Va fi o zi pentru întocmirea de documente şi de analiză şi evaluare a acestora.

Clubul Bamboo nu avea asigurare deoarece documentaţia de funcţionare nu a fost încă finalizată.

Inspectorii au derulat controale periodice la Clubul Bamboo şi au aplicat de mai multe ori sancţiuni pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

S-au dat amenzi de mii de lei. În cursul ultimelor două nopţi, pompierii militari alături de reprezentanţi ai celorlalte structuri ale Ministerului de Interne au continuat verificările în imobile în care se desfăşoară activităţi cu public numeros.

În timpul celor 268 de controale au fost aplicate 188 amenzi, în cuantum de aproape 300.000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor în ce priveşte apărarea împotriva incendiilor,  informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza