Asociaţiile din energie cer amânarea liberalizării preţurilor

Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi spun că, pe fond, susţin liberalizarea pieţei, însă în acest moment piaţa de gaze a României nu îndeplineşte condiţiile pentru o astfel de măsură.

Adăugat: 10 Martie 2017
Ultima actualizare:10 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie cere amânarea liberalizării preţurilor de achiziţie a gazelor naturale pentru consumatorul casnic, măsură prevăzută pentru 1 aprilie 2017.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi spun că, pe fond, susţin liberalizarea pieţei, însă în acest moment piaţa de gaze a României nu îndeplineşte condiţiile pentru o astfel de măsură.

Aplicarea liberalizării totale de la 1 aprilie, afirmă ei, va conduce, într-o primă fază, la o creştere imediată a preţului gazelor de la 60 la  aproximativ 72-80 lei/MWh, aşa cum rezultă din tranzacţiile încheiate până în prezent pe pieţele centralizate.

Pe de altă parte, perspectivele pentru sezonul rece 2017-2018, indică o a doua creştere extrem de importantă a costului gazului natural de aproximativ 100 lei/MWh, preţ pe care populaţia nu îl va putea suporta.

Ca atare, companiile de utilităţi recomandă o dereglementare graduală a preţului la gaze naturale, pentru a afecta cât mai puţin populaţia.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza