Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul", vigilentă la transparenţa decizională

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" anunţă că a fost nevoită să solicite în instanţă unele documente cu impact asupra mediului pe care autorităţile responsabile nu i le-au furnizat, deşi erau publice.

Adăugat: 1 Februarie 2016
Ultima actualizare:1 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publică, organizaţia derulează şi un proiect cu privire la transparenţa decizională care vizează autorizaţii de construire sau de mediu şi planuri de urbanism emise până acum.

Managerul de proiect, Oana Poenaru, spune că, în ultimul timp, totuşi, colaborarea cu administraţia locală din Capitală s-a îmbunătăţit, spre deosebire de cea cu Ministerul Culturii şi Agenţia de Mediu a Municipiului Bucureşti.

"Noi am urmărit prin proiectul acesta să dublăm activitatea autorităţilor care nu îşi fac treaba şi nu informează cetăţenii asupra actelor de urbanism pe care le emit, să dublăm, punând noi pe o hartă în online toate autorizaţiile, planurile de urbanism care se emit în Bucureşti. Am ajuns să facem în jur de 150 de cereri de informaţii care s-au soldat cu 68 de procese în instanţă. Am câştigat în fond un procent de 83% şi în recurs 93%", a arătat aceasta.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza