Asistenţa medicală, asigurată non-stop de sărbători

Spitalele de Urgenţă, Ambulanţa, Direcţiile de Sănătate Publică asigură asistenţa medicală în perioada sărbătorilor de iarnă.

Adăugat: 26 Decembrie 2013
Ultima actualizare:26 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Spitalele de urgenţă din capitală, dar şi Serviciul de Ambulanţă asigură, prin liniile de gardă, asistenţă medicală în perioada sărbătorilor.

Şi Direcţia de Sănătate Publică are un serviciu permanent, iar la Ministerul Sănătăţii funcţionează un centru operativ, unde pot fi depuse sesizările din teritoriu.

Bucureştenii pot apela la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar, Sfântul Pantelimon, Sfântul Ioan, Bagdasar Arseni, Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, precum şi la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Pentru copii, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de spitalele Grigore Alexandrescu şi Marie Curie, iar câteva farmacii vor avea program permanent.

Direcţiile de Sănătate Publică vor avea un servicu de gardă permanent la sediile instituţiilor, respectiv, în Bucureşti, la sediul din strada Spiru Haret nr.14.

Serviciile de ambulantă vor avea program normal, cu menţiunea că în această perioadă vor asigura şi eliberarea de certificate constatatoare de deces.

Solicitările populaţiei vor fi preluate de la numărul de telefon unic 112.

În ţară, unităţile de primiri urgenţe din toate spitalele aflate în subordinea Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene vor funcţiona cu linii de gardă de profil şi vor acorda asistenţă medicală de urgenţă.

De asemenea, în fiecare oraş important din ţară va fi deschisă cel puţin o farmacie.

Programul detaliat al farmaciilor pentru această perioadă poate fi consultat pe site-urile Direcţiilor de Sănătate Publică.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza