ASF: Brexit-ul va afecta mai mult instituţiile şi mai puţin economia României

Prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Constantinescu, susţine că pieţele financiare nebancare din România nu ar avea motive să sufere din cauza ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Adăugat: 29 Iunie 2016
Ultima actualizare:29 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Brexitul va afecta mai mult instituţiile şi mai puţin în mod direct economia României, susţine prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Constantinescu.

El a declarat că pieţele financiare nebancare din România nu ar avea motive să sufere din cauza ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Brexitul ar putea să implice o serie de oportunităţi pentru piaţa de capital din România, prin eventuala relocare a unor investiţii de capital, în contextul existenţei unei singure reglementări europene a pieţelor financiare. De menţionat este faptul că listările duale, ceea ce iniţial părea un mare avantaj, astăzi constatăm că nu mai reprezintă un avantaj pentru companiile care sunt listate atât la Bursa de Valori Bucureşti cât şi pe piaţa londoneză pentru că, după cum am constatat în ultimele zile, la Londra aceste companii au avut o lichiditate mult mai scăzută decât pe piaţa din Bucureşti, iar volatilitatea a fost mult mai mare", a spus prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Constantinescu.

El a mai apreciat că nici piaţa pensiilor private nu va avea de suferit din cauza Brexitului, datorită investiţiilor prudente ale fondurilor de pensii private.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza