Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei

"Acum, în conformitate cu acest Acord, (privind micul trafic de frontieră, n.r.) aproape jumătate de milion de ucraineni care locuiesc pe o arie de 30 de kilometri la graniţa cu România se pot duce în această ţară şi invers".

Adăugat: 2 Octombrie 2014
Ultima actualizare:2 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei
trimite pe mail

Premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk a declarat azi, la Kiev, după semnarea  alături de premierul României, Victor Ponta a Acordului privind micul trafic la frontieră, că acest lucru reprezintă "încă un pas spre călătoriile fără viză ale cetăţenilor Ucrainei în ţările membre UE".

"Acum, în conformitate cu acest acord, aproape jumătate de milion de ucraineni care locuiesc pe o arie de 30 de kilometri la graniţa cu România se pot duce în această ţară şi invers, în conformitate cu legislaţia naţională ucraineană, prietenii noştri români pot trece graniţa ucraineană fără vize", a declarat Iaţeniuk, în timpul briefingului susţinut alături de Victor Ponta şi de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Iaţeniuk a amintit, de asemenea, că în prezent Kievul duce la îndeplinire planul de acţiuni privind regimul fără vize dintre Ucraina şi UE.

"Sperăm că ucrainenii vor putea călători fără vize în toate ţările membre ale UE", a spus premierul ucrainean, mulţumindu-i omologului său român pentru faptul că România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de asociere dintre Ucraina şi UE, informează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza