ARD se prezintă la alegeri sub sloganul "Reporneşte inima României"

Liderii PDL au făcut ultimele pregătiri pentru pentru campania electorală. PDL a inaugurat sediul de campanie şi a discutat programul de guvernare.

Adăugat: 4 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sloganul de campanie al Alianţei România Dreaptă pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este "Reporneşte inima României", a anunţat duminică seara preşedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul Colegiului Director Naţional al partidului.

"Nu avem un imn propriu-zis al ARD în acest moment. Avem mai multe propuneri, dar încă nu am luat o decizie. Sloganul este 'Reporneşte inima României'. De asemenea, vom păstra  şi mesajul cu care s-a lansat ARD - Alege calea dreaptă!", a declarat Vasile Blaga.

El a precizat că în cadrul Colegiului Director al  PDL s-au prezentat programul de guvernare al ARD şi strategia de campanie a alianţei.

Întrebat dacă la lansarea candidaţilor ARD la parlamentare a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, Blaga a răspuns că nu. "Dânsul nu candidează la aceste alegeri şi este o lansare a candidaţilor ARD", a completat liderul PDL.

ARD propune reducerea numărului de taxe şi scăderea CAS

Axul central al campaniei electorale a Alianţei România Dreaptă va fi programul de guvernare care îşi propune o dezvoltare economică sustenabilă, un plan de repornire a României.

Preşedintele PFC, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că ARD propune reducerea numărului de taxe la sub 10 faţă de sute de taxe câte se percep de către stat în prezent.

"Noi ne propunem să reducem taxele la cât mai puţine şi sperăm să putem oferi şapte taxe coborând de la sute la sub 10.  Ne propunem totodată, corelat cu mărirea locurilor de muncă, să scădem gradual CAS în aşa fel încât în 2015 să înregistrăm o scădere de cinci puncte procentuale, diminuând în felul acesta costul muncii care în momentul de faţă în România este de 45% ", a declarat Ungureanu.

El a adăugat că prin programul de guvernare, ARD îşi propune să demonstreze că în România există o viziune de prosperitate şi siguranţă economico-socială.

La Colegiul Director Naţional au participat în calitate de invitaţi şi ceilalţi doi copreşedinţi ai ARD Mihai Răzvan Ungureanu (PFC) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD).

Colegiul Director Naţional al PDL s-a reunit, duminică,  la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă care precede lansarea candidaţilor Alianţei România Dreaptă la alegerile parlamentare şi a programului politic de guvernare a alianţei.

Din cei 452 de candidaţi propuşi de ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, 26 aparţin PNŢCD, 32 - Forţei Civice, iar restul - Partidului Democrat Liberal.

ARD vrea să câştige cu candidaţi noi

75% dintre candidaţii ARD sunt oameni noi care intră în această bătălie electorală, au afirmat liderii ARD la definitivarea candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"Practic, venim cu un procent foarte mare de oameni noi şi sperăm să aibă şi succes în aceste alegeri, să venim cu o înnoire a clasei politice în România", a mai Gheorghe Flutur.

Întrebat despre recentele plecări din partid, ale mai multor parlamentari şi lideri de filiale, Flutur a răspuns că aceste plecări sunt cauzate "exclusiv" de faptul că respectivii nu au mai fost trecuţi pe listele de candidaţi.
 
"În această perioadă aceste supărări sunt strict legate de liste şi până la urmă organizaţiile judeţene au mecanismele proprii de evaluare şi important e că noi am lăsat să funcţioneze acele consilii judeţene de coordonare care să spună cine să meargă şi cine să nu meargă mai departe pe liste", a susţinut acesta.

ARD merge în alegeri ca o  alternativă la USL 

Pe 29 septembrie, la Palatul Parlamentului se lansa oficial  Alianţa România Dreaptă, o construcţie politică electorală din care fac parte trei partide de centru-dreapta: PDL, Forţa Civică, a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, şi PNŢCD - Pavelescu.

Platforma-program a Alianţei România Dreaptă

Din punct de vedere politic, Alianţa România Dreaptă are şi un al patrulea membru, Partidul Noua Republică.

Alianţa electorală se doreşte o alternativă la stânga în alegerile generale din decembrie 2012.
 
Platforma-program a Alianţei cuprinde obiective precum consolidarea democraţiei şi continuarea modernizării statului, scoaterea României din criză şi plasarea ei pe un trend de creştere economică, dar şi o nouă Constituţie.


Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:
5 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza