ARD "poate crea 500.000 de locuri de muncă"

ARD îşi propune stimularea angajărilor în mediul rural şi înfiinţarea, la nivel naţional, a unui numar de 600 de microcentre de industrializare a produselor agricole.

Adăugat: 5 Decembrie 2012
Ultima actualizare:5 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Alianţei România Dreaptă spun că pot crea peste 500.000 de locuri de muncă prin câteva măsuri de stimulare a întreprinzătorilor.

Fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, afirmă că prima măsură ar fi reducerea cotei unice corelată cu reducerea CAS şi majorarea salariului minim pe economie.

O a doua măsură ar fi realizarea unor centre de colectare a produselor din agricultură.

Pe lângă acestea, ARD propune crearea a 600 de microcentre rurale care să prelucreze produsele agricole specifice.

Un exemplu dat de Adriean Videanu este zona Dăbuleni. 

"Cetăţenii din Dăbuleni au o mare problemă cu valorificarea muncii lor, şi anume pepenii. Dulceaţa de pepene este o delicatesă, sucul de pepene este un produs natural care poate fi industrializat. În zona Dăbuleniului putem să creăm un micro-centru de industrializare a produselor agricole utilizând fonduri europene, astfel încât să creăm posibilitatea de industrializare a produselor agricole primare", a spus Videanu.

Videanu a spus că sursele de finanţare pot fi fondurile europene, dar şi cele locale.

"Sursele sunt din cele 1,8 miliarde de euro din off-set, dar si din fonduri europene si surse locale. Aceste microcentre de industrializare nu necesita suprafete uriase de teren, pot fi unu sau doua hectare de teren care sa fie amenajate dupa modelul parcurilor industriale pe care comunitatea locala, utilizand resursele financiare mentionate, sa le doteze cu utilitati: apa, canal, gaze, electricitate. Iar cei care identifica oportunitatile in zonele respective sa vina sa dezvolte pe principiul libertatii economice pe care noi il promovam", a explicat liderul ARD.

"România a pierdut 22 de euro pe cap de locuitor"

Reprezentanţii ARD spun că România a pierdut 225 de euro pe cap de locuitor de când USL a preluat guvernarea.

Ei îi acuză pe reprezentanţii puterii de incompetenţă şi afirmă că USL nu are argumente pentru propriul program de guvernare.

Acesta ar fi unul din motivele pentru care candidaţii USL nu participă la dezbateri pe teme economice. 

"USL loveşte în proiectele de apă şi canalizare, de asfaltare şi dezvoltare rurală ale tuturor satelor şi comunelor din România. USL este cel care împinge România spre dezastru economic. Nu lăsaţi USL să desfiinţeze justiţia liberă, nu lăsaţi USL să-şi exercite un control nedemocratic asupra puterii, nu lăsaţi USL să arunce economia României în dezastru, în corupţie şi în subdezvoltare", a spus Cristian Boureanu, candidat ARD în Huşi.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
5 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza