Arafat: Vaccinarea şi purtarea măştii reduc riscul de infectare cu SARS-CoV 2

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, insistă asupra vaccinării şi purtării măştii de protecţie pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Adăugat: 5 August 2021
Ultima actualizare:5 August 2021

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat. Foto. gov.ro.
trimite pe mail

Invitat la Radio România Actualităţi, el a explicat că riscul de înmulţire a cazurilor zilnice este real, însă fiecare dintre noi poate contribui la limitarea răspândirii virusului.

Raed Arafat: Noi insistăm că cei care vin din zonele roşii, galbene totuşi trebuie să vină cu testele sau să vină şi să declare clar de unde vin, în situaţia zonelor roşii, ca să poată să fie în carantină pe perioadă minimă de 10 zile, dacă la a opta zi fac un test. Care este totuşi un mecanismul de protecţie pentru populaţia din ţară şi pentru a limita răspândirea virusului adus, bineînţeles, după deplasarea afară şi revenire în ţară. Încă putem să ne protejăm, toate studiile arată că dacă ne vaccinăm atunci şansa de a face formă gravă, şansă de a trebui să intri în spital chiar dacă te infectezi cu varianta Delta este mult, mult, mult mai mică, dar şi şansa să te infectezi este mult, mult, mult mai mică. Arma asta este vaccinul şi bineînţeles respectarea măsurilor de sănătate publică şi măsura de bază rămâne masca în spaţiile închise.

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creştere

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creştere, ajungând la cel mai ridicat nivel din România din ultimele două luni.

Ieri au fost raportate 271 de noi îmbolnăviri din peste 29.500 de teste efectuate; şi la terapie intensivă creşte numărul pacienţilor, 67 de persoane fiind în stare gravă.

La Spitalul 'Victor Babeş' din capitală sunt acum 33 de pacienţi internaţi cu COVID-19 şi niciunul nu este vaccinat, subliniază managerul unităţii medicale Simin Florescu.

Simin Florescu: De unde până acum aveam maxim 10 pacienţi care mai erau cu COVID cu forme moderate, deci nu de terpaie intensivă în spital, cam de două săptămani lucrurile s-au agravat. Acum avem, deja, 33 de pacienţi în spital şi terapia intensivă plină. Din păcate, toţi sunt cei nevaccinaţi. Avem deja doi pacienţi tineri în terapie intensivă şi fără comorbidităţi. Din păcate, sunt cu forme critice de boală, intubaţi, ventilaţi. Sunt şi pacienţi mai vârstnici, de asemenea, nevaccinaţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza