Apel al Sindicatelor Libere din Învățământ către parlamentari

Sindicatele din Invățământ solicită parlamentarilor să respingă decizia Guvernului, de a nu majora salariile din educaţie.

Adăugat: 19 August 2020
Ultima actualizare:19 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Simion Hăncescu, președintele FSLI. Sursa: fsli.ro
trimite pe mail

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ face un apel public către parlamentarii României, prin care le solicită să respingă decizia Guvernului, de a nu majora salariile din educaţie, la 1 septembrie, decizie luată prin recenta ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetară.

În medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat să primească în plus 300 de lei, bani din care şi-ar fi putut achiziţiona măştile de protecţie obligatorii în timpul activităţii în unităţile de învăţământ,  scrie în comunicatul Federaţiei.

Peste 10 mii de cadre didactice, cu vârsta de peste 65 de ani, şi alte aproximativ 40 de mii, cu vârsta cuprinsă între 60 şi 65 de ani, trebuie să se întoarcă la catedră, la începutul anului şcolar, ceea ce înseamnă că, prin comparaţie cu alte sectoare socio-profesionale, educaţia are cei mai mulţi angajaţi care fac parte din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire cu noul coronavirus, spun sindicaliştii din învăţământ.

În acest condiţii, FSLI avertizează că numeroasele semnale pe care le-a primit în ultima perioadă de la sindicatele afiliate sau direct de la profesori, converg către intenţia acestora de a refuza să vină la şcoală începând cu 14 septembrie, dacă Guvernul nu va acorda la începutul lunii majorarea salarială.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza