Antonie Solomon, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe senatorul PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Adăugat: 11 Iulie 2013
Ultima actualizare:11 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie, potrivit unei decizii luate joi de instanţa supremă, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu.
    
Conform hotărârii instanţei, Solomon, în prezent senator PPDD, a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi, pentru luare de mită.
    
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei a dispus condamnarea fostului primar şi la un an de închisoare pentru fals intelectual, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.
    
Tot în cazul lui Solomon, instanţa a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând suma luată de acesta drept mită.
    
Cornel Penescu a primit tot trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită.
    
Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului pentru suma de 50.000 de euro ridicată de procurori de la domiciliul lui Solomon, în cazul celorlalţi inculpaţi fiind ridicată măsura asiguratorie asupra bunurilor mobile şi imobile.
    
Decizia de joi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
    
În acest dosar, Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.
    
Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, în iulie 2010, şi a ajuns la instanţa supremă în februarie 2013, după ce Solomon a devenit senator.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
11 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza