Antonescu: Ponta trebuia să vorbească mai întâi în România despre gazele de şist

Liderul PNL, Crin Antonescu, a făcut declaraţii critice referitare la poziţia premierului exprimată în SUA, potrivit căreia Guvernul este hotărît să continue explorările de gaze neconvenţionale.

Adăugat: 23 Octombrie 2013
Ultima actualizare:23 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu şi Victor Ponta
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat în favoarea exploatării gazelor de şist, dar în anumite condiţii.

Liderul PNL explica, la un post de televiziune, că România trebuie să îşi valorifice resursele naturale, dar în condiţii economice convenabile pentru statul român şi cu sprijin din partea opiniei publice.

Crin Antonescu mai spunea că în cazul  de la Pungeşti, comunicarea din partea  Guvernului nu a suficient de bună  şi de clară.

El preciza că premierul Victor Ponta trebuie să vobească mai întâi în România despre această situaţie şi să clarifice lucrurile, şi apoi în Statele Unite.

"Eu nu vreau ca spusele mele să fie percepute din nou ca o critică. Vorbesc numai despre ceea ce cred eu că trebuia făcut", adăuga liderul liberal.

Guvernul, hotărât să continue explorările gazelor de şist

Premierul Victor Ponta declara la Washington că Guvernul este hotărît să continue explorările de gaze neconvenţionale, atâta vreme cât sunt respectate toate standardele de mediu.

În prima zi a vizitei la Washington, Victor Ponta s-a întâlnit cu oameni de afaceri americani pe care i-a asigurat că au în guvernul de la Bucureşti un partener sigur şi predictibil.

Totodată, primul-ministru al României a precizat că guvernul pe care îl conduce este decis să continue explorările de gaze neconvenţionale, atâta timp cât sunt respectate toate standardele de mediu.  

"Pentru România, independenţa energetică este un obiectiv strategic naţional, că această independenţă energetică putem atinge atât prin folosirea resurselor convenţionale, nu vorbesc doar de cele pe care le exploatează acum Romgaz şi OMV Petrom, ci şi de cele din Marea Neagră, din zona off-shore, dar în acelaşi timp că guvernul pe care îl conduc este foarte hotărît să sprijine toate explorările de resurse neconvenţionale, gaze de şist în traducerea simplă, explorări pe care le face nu doar compania Chevron, ci şi alte companii, şi asta este foarte interesant, că se vorbeşte mai puţin de acest lucru. Atâta timp cât sunt îndeplinite şi respectate absolut toate standardele de mediu, avantajele economice sunt uriaşe", a spus Victor Ponta. 

La rândul său, Tom Holst, country manager Chevron România, a precizat pentru Radio România că în localitatea vasluiană Pungeşti lucrările companiei americane Chevron de explorare a gazelor de şist sunt suspendate până la îndeplinirea condiţiilor de siguranţă.

Prezent în delegaţia condusă de premierul Victor Ponta, Tom Holst şi-a exprimat îngrijorarea faţă de angajaţii companiei şi faţă de subcontractori.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza