Antonescu: Cer consultări partide-premier-preşedinte pe schimbările geopolitice

Liderul PNL Crin Antonescu a făcut un apel la întreaga clasa politică să dea dovadă de coeziune în privinţa situaţiei din Ucraina. El a cerut ca preşedintele, premierul şi preşedinţii de partide să aibă consultări pe această temă.

Adăugat: 18 Martie 2014
Ultima actualizare:18 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a solicitat marţi, într-o conferinţă de presă, organizarea de consultări între liderii partidelor parlamentare, premier şi preşedintele ţării pe marginea situaţiei din Ucraina.
    
"În momentul de faţă prioritatea diplomaţiei româneşti trebuie să fie securizarea parcursului european al R. Moldova. România trebuie să ceară, de asemenea, UE accelerarea procesului de integrare a R. Moldova care devine o zonă de risc major geopolitic. Solicit organizarea de consultări între liderii partidelor parlamentare, prim-ministru şi preşedintele României pentru a demonstra cetăţenilor ţării noastre ca şi partenerilor noştri externi coerenţa acţiunilor noastre într-o situaţie dificilă pentru securitatea regională", a spus Antonescu.

"Cred că într-un asemenea moment complicat clasa politică din România trebuie să dea dovadă de coeziune, indiferent de toate lucrurile care ne despart în politica internă pe parcursul acestui an agitat". Crin Antonescu


    
Liderul liberal a subliniat că gestul Federaţiei Ruse de a declara anexarea Crimeei schimbă raporturile politice din ultimii ani.
    
"Suntem poate în cel mai delicat moment al relaţiilor internaţionale din perioada de după Războiul Rece. Gestul Kremlinului de astăzi de a declara anexarea Crimeei, ca şi o serie de alte declaraţii foarte grave făcute de preşedintele rus, Vladimir Putin, schimbă nu doar ordinea de drept în relaţiile internaţionale, ci şi toate raporturile politice care au funcţionat în ultimii ani. Suntem în faţa unei tensiuni majore în relaţia dintre Federaţia Rusă şi zona european şi euroatlantică", a precizat preşedintele liberalilor.

Antonescu: Referendumul din Crimeea, ilegal şi ilegitim

Crin Antonescu a afirmat că România trebuie să fie "una dintre vocile cele mai active ale NATO şi ale UE în raport cu modificarea situaţiei geopolitice în această parte a lumii".
    
Totodată, Antonescu a spus că referendumul din Crimeea a fost ilegal şi ilegitim.
    
"Afirmăm clar că referendumul din Crimeea a fost ilegal şi ilegitim şi că anexarea acestei părţi a teritoriului Ucrainei contravine dreptului internaţional. România trebuie să susţină acele sancţiuni pe care SUA şi UE le au în vedere la adresa celor care au instrumentat acest proces", a precizat liderul PNL.
    
El a subliniat că în România este nevoie "să existe poziţii politice clare, ferme şi o stabilitate politică şi care să se menţină şi să se afirme chiar pe parcursul unui an an electoral extrem de complicat".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
18 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza