Anticipatele, absolut necesare

PSD susţine declanşarea alegerilor anticipate ca măsură de ieşire din criză, a declarat preşedintele social democrat Victor Ponta.

Adăugat: 12 Iulie 2010
Ultima actualizare:12 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că alegerile anticipate ar fi absolut necesare în primăvara anului 2011, el precizând că PSD susţine declanşarea acestora ca măsură de ieşire din criză.


Ponta a reiterat poziţia PSD de a nu intra la guvernare decât după alegeri şi a precizat că, prin acţiunile lor, social-democraţii încearcă să obţină declanşarea anticipatelor.


"Soluţia pentru România o reprezintă reîntoarcerea la oameni, la un Guvern care să aibă legitimitate, nu să fie sprijinit cumpărând şi şantajând parlamentari", a spus Ponta.


El a arătat, pe de altă parte, că PSD va prezenta, în 16 octombrie, oferta sa de guvernare.


"Nu poţi să zici că mâine vii la guvernare, dacă nu vii să spui ce vrei să faci la guvernare", a motivat Ponta prezentarea ofertei de guvernare a PSD în toamnă.


El a arătat că strategia PSD privind declanşarea anticipatelor vizează în primul rând căderea Guvernului Boc.


"Cred că, dacă reuşim să avem 236 de parlamentari, iar în 60 de zile primul-ministru propus de preşedinte probabil va fi tot Boc - sau un Boc, tot un Boc - nu va obţine votul Parlamentului, trebuie să mergem la alegeri şi cred că în primăvara anului 2011 ar fi absolut necesar. Şi PSD nu vrea alegeri ca să venim la guvernare, ci ca să găsim o soluţie de ieşire din criză", a spus Ponta.


Întrebat cum vede o eventuală suspendare a lui Traian Băsescu, în favoarea căreia s-a pronunţat deja liderul PNL, Crin Antonescu, Ponta a spus: "Haideţi să facem alegeri, să avem un Guvern legitim şi să încercăm să oprim pe cât posibil răul pe care îl face Traian Băsescu până când îşi va înceta mandatul".


Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că pentru declanşarea alegerilor anticipate este nevoie de o majoritate parlamentară "care să cupleze" la această idee, el precizând că aceasta nu există în acest moment.

    
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza