ANI pierde procesul în cazul Mircea Diaconu

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată acţiunea ANI prin care se solicită anularea hotărârii BEC privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu.

Adăugat: 10 Octombrie 2014
Ultima actualizare:10 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Diaconu, europarlamentar
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea Agenţiei Naţionale de Integritate prin care a cerut judecătorilor să anuleze atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu.

"Respinge ca inadmisibilă acţiunea în ceea ce priveşte cererea de anulare parţială a procesului verbal al BEC din 29 mai 2014 privind centralizarea voturilor şi atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014. Respinge în rest acţiunea reclamantei, astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare", se arată în decizia luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti.

Agenţia susţine că Mircea Diaconu se află sub interdicţia de a ocupa o funcţie eligibilă, după ce a fost declarat în stare de incompatibilitate printr-o decizie definitivă a instanţei supreme.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu a precizat că va formula recurs şi este optimist în privinţa hotărârii.

La data de 3 iunie, AEP a transmis ANI că nu are competenţă în acest caz.

"AEP, prin refuzul de a da curs solicitării ANI, respectiv, neacceptarea domnului Mircea Diaconu pentru reprezentarea României în funcţia de membru în Parlamentul European, printr-o conduită pasivă, contrară legii, a îndeplinit un act de acceptare a unei persoane care ar urma să îşi exercite mandatul sub efectul unei interdicţii care decurge în mod direct din încălcarea pe de o parte a unor dispoziţii legale cu caracter imperativ, cum sunt normele privind integritatea în exercitarea funcţiei publice, iar pe de altă parte din decizia definitivă şi irevocabilă a Instanţei supreme din România", susţine ANI.

Pe de altă parte, ANI a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicită să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
  Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza