Anghel Andreescu, noul şef la Ordine şi Siguranţă Publică

Secretarul de stat în Ministrul Administraţiei şi Internelor, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Ion Căbulea, a fost înlocuit din funcţie cu generalul Anghel Andreescu prin decizie a premierului.

Adăugat: 6 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut, marţi, de ministrul de interne, Mircea Duşa, care nu a precizat şi motivele demiterii lui Căbulea.

Amintim că numele chestorului Ioan Căbulea a apărut în scandalul listelor de alegători de la referendumul din vară pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, fostul secretar de stat fiind acuzat de procurori de abuz în serviciu.

În august 2012, secretarul de stat Ioan Nicolae Căbulea, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, a fost audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu.

Ioan Nicolae Căbulea a fost pus sub învinuire de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, în dosarul listelor electorale folosite la referendum.

Nou şef al Departamentului de ordine şi Siguranţă Publică, Anghel Andreescu a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne, unde a condus Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică.

El a fost şi şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi comandant al Jandarmeriei Române.

Anghel Andreescu (n. 5 septembrie 1950, satul Valea Iașului, județul Argeș) este chestor de poliție in rezervă, care a îndeplinit funcția de secretar de stat, șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor (2005-2009) și director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) (4 mai 1998 - 21 ianuarie 1999) și apoi pe cea de comandant al Jandarmeriei Române (1999-2001).Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza