Angela Merkel: Nimeni nu este interesat de o nouă separare în Europa

Europa doreşte să construiască securitatea împreună cu Rusia, şi nu împotriva acesteia, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul Conferinţei internaţionale de securitate de la München.

Adăugat: 7 Februarie 2015
Ultima actualizare:7 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

 "Nimeni nu este interesat de o nouă separare în Europa. Dorim să construim securitatea, împreună cu Rusia", a mai spus cancelarul german. În opinia acesteia, criza din Ucraina a pus sub semnul întrebării ordinea mondială. Merkel este ferm convinsă că "acţiunile Rusiei au încălcat ordinea mondială şi principiile existenţei comune din Europa".

Amintim că vineri cancelarul german a efectuat, împreună cu preşedintele Franţei, scurte vizite la Kiev şi la Moscova. În urma acestei vizite, preşedintele ucrainean, Petro Proroşenko, a declarat că: "Iniţiativa de pace propusă de Merkel şi Hollande ar putea funcţiona".

"Germania este gata să contribuie împreună cu aliaţii săi la 'consolidarea securităţii transatlantice şi europene", a menţionat Merkel.

Este oportun să se coopereze în soluţionarea problemelor de actualitate, de la neproliferarea armelor nucleare până la lupta împotriva terorismului mondial", a mai spus cancelarul Germaniei.

O problemă stringentă este "desfăşurarea convorbirilor pentru soluţionarea crizei ucrainene", a precizat cancelarul Merkel.

Aceasta a adăugat că "în pofida crizei, situaţia denotă faptul că, de fapt, cooperarea cu Rusia în aceste probleme este importantă", mai citează agenţia de presă TASS, preluată de RADOR.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza