Andronescu: Trebuie să ne gândim la bunăstarea oamenilor

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Ecaterina Andronescu, susţine că într-o România polarizată, obiectivul principal este bunăstarea oamenilor.

Adăugat: 19 Mai 2014
Ultima actualizare:19 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ecaterina Andronescu ocupă locul doi pe lista alianţei PSD-UNPR-PC pentru Bruxelles.

Aflată în turneu electoral la Drobeta-Turnu-Severin, ea a vorbit despre ce înseamnă să fii social-democrat. 

"Într-o Românie atât de polarizată, cu o pondere atât de mare a oamenilor cu probleme sociale nu ai cum să nu fii social-democrat, nu ai cum să nu te gândeşti la cei care sunt în nevoie şi care urmare este firesc să fie, mai degrabă, populaţia României social-democrată decât de dreapta. Eu cred că noi trebuie să încercăm să ridicăm ţara, ridicând bunăstarea oamenilor care astăzi nu beneficiază de ea", a spus Andronescu.

PNL, "singurul partid care abordează teme serioase"

Liberalii au făcut campanie pentru 25 mai, vorbindu-le oamenilor despre teme europene, a declarat la Galaţi liderul PNL, Crin Antonescu.

Este singurul partid care a abordat teme serioase, spune el.  

"Candidaţii noştri au umblat peste tot în ţară, avem un program "Prosperitate, naţiune, libertate" pe care l-am pus în discuţie publică şi pe care ei, candidaţii au încercat să-l susţină peste tot. Ne-am comportat decent şi respectuos, ca întotdeauna, faţă de alegători pentru că este indecent să nu-i spui nimic alegătorului pe care îl chemi pe 25 mai la urne pentru a da un vot despre Parlamentul European", a susţinut Antonescu.    

Diaconu, de vorbă cu alegătorii

Actorul Mircea Diaconu  vizează, din poziţia de independent, un mandat de europarlamentar.

În turneul său electoral, el mărturiseşte că oamenii i-au spus ce probleme au, amintind de cele mai multe ori despre lipsa locurilor de muncă.

Diaconu spune că este vorba despre mult mai mult decât atât. 

"Noi facem locuri de muncă", "Nu aţi făcut locuri de muncă". Nu domnule, este vorba de orizont, până la urmă, ce te aşteaptă mâine. Nu este vorba de loc de muncă în sine, dar este o consecinţă sau este un mijloc. Nu, ai un vis, îţi faci un plan al familiei, al tău, o carieră, o ceva. Despre asta este vorba, că aşa un loc de muncă, bun, îi facem pe toţi măturători şi am terminat. Au toţi locuri de muncă, dau cu mătura", a spus Diaconu.

Hunor: Parlamentul European trebuie să apere drepturile minorităţilor

Este foarte important ca minorităţile să fie reprezentate în Parlamentul European, dacă doresc să-şi pledeze cauza cu succes, afirmă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

El mai spune că Parlamentul European trebuie să apere drepturile minorităţilor. 

"Când vor fi luate deciziile este bine să fim acolo şi să explicăm tuturor partenerilor noştri că, în momentul în care te ocupi de porc, cum se taie porcul înainte de Crăciun să nu sufere foarte mult. Când te preocupă curbura castravetelui este bine să ai o preocupare la fel de intensă şi pentru 50 de milioane de oameni care reprezintă o comunitate etnică, o comunitate lingvistică şi se află în minoritate şi vorbim de comunităţi autohtone", a susţinut Kelemen Hunor.

PDL pledează pentru "o poziţie demnă a României în Uniunea Europeană"

Echipa PDL, formată din prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi eurocandidaţii Monica Macovei şi Orest Onofrei, şi-a continuat turneul electoral în Suceava.

Candidatul formaţiunii la prezidenţialele din acest an a declarat că programul PDL conţine si un capitol referitor la fondurile europene.

"Să fim pro ceva şi noi suntem şi avem acest program care înseamnă poziţie demnă a României în Uniunea Europeană. Asta înseamnă influenţă la Bruxelles, fonduri europene care vin în România, deci, euro în buzunarul fiecărui român, investiţii pentru că noi milităm pentru respectarea legii şi investiţiile vin numai acolo unde legea este respectată", a susţinut Predoiu.

Agenda zilei

În cadrul turneului "Ocolul României în 22 de zile", actorul Mircea Diaconu ajunge în Roman, la Iaşi în jurul orei 15:00, în Piaţa Unirii, iar la Botoşani la ora 19:00. Punct de întâlnire cu alegătorii, Teatrul "Mihai Eminescu".   

Liderul liberal Crin Antonescu se află în judeţul Olt, unde de la ora 14:00 se va întâlni cu primarii liberali în Slatina, iar de la ora 16:00 este programată o manifestaţie electorală la Casa de Cultură a Sindicatelor.    

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu se întâlneşte cu autorităţile din localitatea gorjeană Runcu.   

Premierul Victor Ponta se va afla după-amiază în judeţul Ialomiţa.

La ora 12.00 este programată şi ultima întâlnire din cadrul dezbaterilor organizate de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, între reprezentanţi ai societăţii civile şi partide.

Astăzi sunt aşteptaţi doi candidaţi din partea alianţei PSD-UNPR-PC, Damian Drăghici şi Claudia Ţapardel.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza