Andrei Năstase este noul primar al Chişinăului

Andrei Năstase a câştigat cu peste 52% din voturi turul doi al alegerilor anticipate pentru Primăria Chişinăului

Adăugat: 4 Iunie 2018
Ultima actualizare:4 Iunie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Năstase. Foto: Radio Chișinău
trimite pe mail

Reprezentantul opoziţiei pro-europene din Republica Moldova, Andrei Năstase, a câştigat cu peste 52% din voturi turul doi al alegerilor anticipate pentru Primăria Chişinăului.

Andrei Năstase l-a învins pe socialistul Ion Ceban, care şi-a recunoscut, aseară, înfrângerea.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care a fost susţinut în aceste alegeri de cateva partide pro-europene, s-a declarat încrezător că opoziţia poate face o figură frumoasă şi la parlamentarele din toamnă.

Într-o primă reacţie după aflarea rezultatelor preliminare, Ion Ceban şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe contracandidatul său pentru victoria obţinută.

Prezenţa la urne la scrutinul de duminică a fost de 39%, mai mare cu 4 procente decât acum două săptămâni, în primul tur, dar oricum mai joasă decât la alegerile locale precedente.

Scrutinul a fost marcat şi de o serie de nereguli constatate de observatorii locali, precum prezenţa nejustificată a unor persoane în incinta sau în preajma secţiilor de votare, cazuri de mobilizare la vot sau deficienţe în listele electorale.

Noul primar îşi va exercita mandatul timp de un an, până la alegerile locale în termen de anul viitor. Alegerile anticipate au avut loc după ce fostul edil, liberalul Dorin Chirtoacă a demisionat în luna februarie.

El este cercetat într-un dosar de presupusă corupţie şi a fost suspendat din fucnţie acum un an. Dorin Chirtoacă neagă acuzaţiile şi susţine că dosarul intentat pe numele său este unul motivat politic.Autor:
Vasile State
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza