Ancheta parlamentară vrea să "stabilească anumite circumstanţe" în legătură cu alegerile

Ancheta parlamentară în cazul alegerilor prezidenţiale din 2009 nu şi-a propus să verifice soluţia dată de procuror sau probele administrate, ci doar să stabilească anumite circumstanţe.

Adăugat: 17 August 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Declaraţia a fost dată azi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

El a precizat în această dimineaţă că cele trei puteri ale statului sunt indepedente şi separate, dar că există suficiente mecanisme de control reciproc pentru a asigura echilibrul şi buna funcţionare a acestora.

"O comisie parlamentară care funcţionează în baza unei hotărâri, unui regulament, hotărâre care a fost verificată de către Curtea Constituţională, nu poate fi împiedicată să afle acele împrejurări, circumstanţe, stări de fapt şi nu să intre în competenţa organelor de urmărire penală, organelor judiciare. Există suficiente mecanisme legale şi constituţionale pentru asigurarea raportului dintre puterile statului, asigurarea echilibrului dintre cele trei puteri şi vor fi folosite toate pârghiile legale şi constituţionale pentru asigurarea funcţionării comisiei parlamentare", a spus Tudorel Toader .

Ministrul Justiţiei a sesizat ieri Inspecţia Judiciară pentru a face verificări privind refuzul procurorului general, Augustin Lazăr, de a pune la dispoziţia Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului aflat în investigare şi declaraţiile persoanelor audiate.

Ulterior, şeful Ministerului Public a răspuns că hotărârea de a nu da curs solicitării comisiei parlamentare de transmitere a unei copii a dosarului alegerilor din 2009 este expresia unui proces decizional bine fundamentat şi nu o decizie arbitrară, a transmis redactorul RRA, Mădălina Verman.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
17 August 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza