Anca Dragu: Rectificarea bugetară este una pozitivă

Rectificare pozitivă făcută de Guvern reflectă faptul că economia României a avut o evoluţie favorabilă.

Adăugat: 24 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanţelor
trimite pe mail

Guvernul a adoptat astăzi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an.

Potrivit ministrului de finanţe, Anca Dragu, este vorba despre o rectificare pozitivă, care reflectă faptul că economia României a avut o evoluţie favorabilă.

Sănătatea, investiţiile, educaţia şi agricultura au fost, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu, priorităţile celei de-a doua rectificări bugetare.

Ea a precizat că s-a urmărit în principal păstrarea echilibrului macroeconomic şi a ţintei de deficit bugetar la nivelul de 2,8% din PIB pe cash şi 2,95 pe ESA.

Anca Dragu a menţionat care au fost şi principalele ministere care au beneficiat de rectificare.

"Este o rectificare pozitivă a bugetului, care menţine creşterea economică, este o realocare de fonduri, atât pentru oameni, cât şi pentru economie. Avem bani în plus la Ministerul Muncii, peste 142 de milioane de lei, pentru plata integrală a drepturilor de asistenţă socială. Domeniul sănătate a căpătat cea mai mare atenţie şi la această rectificare. Avem credite de angajament suplimentare în valoare de 2,21 miliarde lei în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ministerul Agriculturii primeşte o sumă record de un miliard de lei", a spus Anca Dragu.

Vineri, 2 decembrie, zi liberă

Tot astăzi, Guvernul a decis că ziua de vineri, 2 decembrie, va fi liberă pentru salariaţii din sectorul public.

Ea va fi, însă, recuperată, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.  

"S-a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, ca ziua de vineri 2 decembrie 2016 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală de 30 noiembrie şi 1 Decembrie, respectiv, după Sfântul Andrei şi Ziua Naţională. Se recuperează această zi pe 17 decembrie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până pe 16 decembrie 2016", a spus Liviu Iolu.   

De ziua liberă nu vor beneficia cei care lucrează în domenii în care activitatea nu poate fi întreruptă.

De asemenea, nu vor fi liberi magistraţii şi alte categorii din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie şi nici angajaţii din cadrul Trezoreriei Statului care desfăşoară activităţi stabilite prin normele metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2016.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza