Anca Dragu: Impactul bugetar al eliminării celor 102 taxe este de 1,6 miliarde de lei

Ministrul Anca Dragu avertizează că impactul bugetar al proiectului PSD de eliminarea a 102 taxe nefiscale este dublu față de estimarea inițiatorilor.

Adăugat: 19 Octombrie 2016
Ultima actualizare:19 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanțelor în Parlament
trimite pe mail

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu a avertizat, din nou, astăzi că impactul bugetar al eliminării de la 1 ianuarie 2017 a celor 102 taxe nefiscale, aşa cum propune liderul PSD, este de 1,6 miliarde de lei, adică dublu faţă de estimarea iniţiatorilor proiectului de lege respectiv.

Şefa de la Finanţe a insistat şi că deficitul bugetar de anul viitor trebuie să nu depăsească 3% din PIB.

"Nu cred că cineva va aproba un buget cu o depăşire a plafonului. Trebuie discutat în contextul elaborării bugetului pe 2017. Dar vreau să precizez faptul că aceste taxe nu au legătură cu Codul Fiscal. Toate sunt taxe prevăzute în alte legi speciale, numai taxa pentru eliberarea cazierului fiscal are legătură cu Codul nostru Fiscal, dar acesta a fost deja eliminat încă din 2015", a spus Anca Dragu. 

Proiectul de lege privind anularea de la 1 ianuarie 2017 a 102 taxe nefiscale, între care şi taxa radio-tv, a primit aviz favorabil de la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi urmează să fie examinat şi în Comisia de buget-finanţe.

La doar o săptămâna după ce a fost depus, proiectul de lege a trecut de Senat, prima cameră sesizată în acest caz, iar marţi, săptămâna viitoare, grupul parlamentar al PSD speră ca proiectul să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul social-democrat Ciprian Nica, vicepreşedinte al Comisiei Juridice, a încercat să explice astăzi de ce acest document este adoptat atât de repede de către Parlament.

"Legile se adoptă în regim normal sau în procedură de urgenţă. Probabil că în urma unei analize a departamentului nostru, al partidului nostru, pe probleme economico-financiare şi bugetare, s-a stabilit că este cazul totuşi să reducem aceste taxe. Dacă guvernul nu s-a pronunţat sau nu a luat iniţiativa, atunci am luat-o noi, parlamentarii PSD. Vedem întâi şi ce se întâmplă la vot. Noi ne-am pronunţat, Comisia juridică, ieri după-amiază, după orele 16:00. Astăzi sau nu ştiu când se întruneşte Comisia de buget-finanţe şi va discuta fondul problemei, vor da o soluţie. Vedem ce decide Biroul Permanent. Votul va fi marţi", a spus Ciprian Nica. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza